Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Син тврди да му је мајка током лечења у алексиначкој болници занемарена, директор да је покренут надзор

rss

05.09.2020. Јужне вести

Да су медицинске сестре у Општој болници у Алексинцу оставиле беспомоћном његову 80-годишњу мајку која је била на лечењу, јер није добијала воду и храну и није пресвлачена, тврди њен син Драган Шарановић. Његова мајка је након неколико дана из алексиначке болнице пребачена у Клинички центар Ниш, где је преминула.

Син тврди да му је мајка током лечења у алексиначкој болници занемарена, директор да је покренут надзор

О томе га, каже, нико није обавестио. Директор Болнице Горан Видић каже да је због тог случаја покренут унутрашњи и стручни надзор.

Радмила Шарановић из Сокобање је након контроле у Специјалној болници пребачена у Општу болницу у Алексинцу, јер је примећено да губи крв, прича њен син Драган. Међутим, тврди да данима није добијала помоћ медицинских сестара и да су 80-годишњакињу практично оставили беспомоћном.

Њена унука такође сведочи да је била занемарена - није добијала воду и храну, није пресвлачена, а због короне нису дозвољене посете и нису могли да јој помогну.

Баба није добила воду више од 12 сати. Пресвучена једном. На наше звање да проверимо какво је стање, сестре су рекле да смо досадни. И то кад су се удостојиле да подигну слушалицу. Баба је платила чистачици како би је нахранила и дала јој воду. Написан је комплетан извештај о непружању неге тог дана - пише њена унука.

У алексиначкој болници провела је око 5 дана, да би је 21. августа хитно пребацили у Клинички центар Ниш, где је након неколико сати преминула. Ипак, породица није добијала никакве информације о томе, а Драган каже да је неколико сати тражио по клиникама да би сазнао да му је мајка у капели.

Да нам нико не јави да је преминула, питао сам их тамо шта би радили да ја нисам дошао сам тамо да се распитујем и да је тражим, она је жена слегнула раменима и каже да нису добили број телефона из алексиначке болнице. Хтели смо да причамо јавно шта се дешава да људи знају, јер се они сваки дан хвале како су медицинари злато у овој земљи. Кажу да није било довољно медицинских сестара у Алексинцу и да су се и лекари на то жалили, а ми сваки дан слушамо да свега има довољно - истиче Драган.

Главни проблем породице Шарановић је небрига алексиначких сестара и то што нису проследили контакт Клиничком центру, а Драган каже да ће о свему детаљно известити Министарство здравља.

Јер овде очигледно због ковида пуштају све друге људе да умиру - закључује Драган.

Питања о овом случају новинари су послали директору Опште болнице Горану Видићу, који одговара да је покренута контрола и да ће након тога јавност бити обавештена о детаљима.

Поводом догађаја за који сте послали упит електронском поштом, обавештавам Вас да је дат налог Комисији за унутрашњи и стручни надзор ОБ Алексинац да утврди чињенице. Бићете благовремено обавештени по завршетку рада Комисије - каже Видић.

Такође су питања упућена и Клиничком центру Ниш, како би објаснили процедуру - како се родбина обавештава о стању пацијената који су примљени из неке друге здравствене установе, с обзиром на то да породицу Шарановић тврди да их нико није контактирао нити обавестио да је жена преминула.

Извор


# Општа болница Горан Видић
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима