Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Седница Штаба за ванредне ситуације: Проглашена ванредна ситуација

rss

31.07.2020. Општина Алексинац

Данас је у сали Скупштине општине Алексинац одржана седница Штаба за ванредне ситуације за територију општине Алексинац.

Седница Штаба за ванредне ситуације: Проглашена ванредна ситуација

Чланови Штаба усвојили су Предлог руководства Опште болнице Алексинац и Дома здравља Алексинац да се уведе ванредна ситуација на територији општине Алексинац због неповољне епидемиолошке ситуације услед ширења епидемије заразне болести COVID-19.

Због погоршања епидемиолошке ситуације, изазване ширењем заразне болести COVID-19 и проглашењем ванредне ситуације на територији општине Алексинац, донет је закључак којим се:

 • Забрањује окупљање више од 5 особа уколико није могуће обезбедити физичку дистанцу од 2 метра и одговарајуће мере заштите.
 • Ограничава се радугоститељских објеката: кафића, барова, ресторана, хотела-хотелских ресторана, кладионица које пружају угоститељске услуге, сала за организовање прослава и дечијих играоница) на територији општине Алексинац и то: у затвореним објектима од 7,00-20,00 часова, док ће рад у отвореним просторима-баштама бити од 7,00-23,00 часова.
 • У затвореном простору јавне установе, јавна предузећа, привредна друштва, банке, поште, трговински објекти, тржни објекти, кладионице, верски објекти и друге радне организације) увести обавезно ношење маски и/или визира уз редуковање броја људи на одређеном простору како би се дистанца од 2 метара испоштовала.
 • У јавном превозу свих врста примењивати све прописане мере Републичког штаба за ванредне ситуације.
 • Предшколске установе и вртићи да поступају по упутствима надлежног Министарства и прописаним мерама Републичког штаба за ванредне ситуације.
 • Рад козметичких, фризерских салона, салона лепоте, фитнес-центара и теретана организовати уз спровођење свих мера заштите од стране запослених.
 • Поред напред поменутих мера примењују се посебне мере заштите становништва од заразних болести прописане у члану 9а став 1. Уредбе о мерама за спречавање и сузбијање заразне болести COVID-19 („Службени гласник РС“, број 66/20, 93/20 и 94/20);
 • Надзор над спровођењем прописаних мера вршиће Одељење за инспекцијске послове Општинске Управе општине Алексинац;
 • Донети закључци ступају на снагу од 1.08.2020.године.

Седницом је председавао Ненад Станковић, командант Штаба. Поред чланова Штаба у ужем саставу, седници штаба присуствовао је и Бобан Џунић, члан Окружног Кризног Штаба.

Извештај о спровођењу мера заштите поднели су: др Горан Видић, директор Општe болнице и др Родољуб Живадиновић, директор Дома здравља Алексинац.

Коментара: 3


# Родољуб Живадиновић јавна предузећа Ненад Станковић седница штаб за ванредне ситуације Горан Видић коронавирус
@


 

▲ ▼ [+][-]


 • (+27) (-2)

  S 31.07.2020.
  "Командант штаба" нека каже народу зашто су улудо стуцане паре у фонтану која не ради и хоће ли неко за то да одговара. У Јапану би "командант штаба" извршио сепуку после оваквог фијаска, а у осталим нормалним земљама би следила оставка. Само код нас може "командант штаба" да то и остане после овакве бруке и бачених пара.

 • (+12) (-1)

  Štetočina 31.07.2020.
  Eh, da je on samo tu stucao narodne pare bilo bi dobro.Nego se nadajmo da nećemo još dugo da ga gledamo.

 • (+12) (-)

  Srba 05.08.2020.
  Krizni stab ima obavezu da donosi i sprovodi preventivne mere,a uvodjenje vanredne situacije,nije i nikada nece biti preventivnog karaktera,a govori u prilog tome da krizni stab nije radio svoj posao.Predstavnici struke oliceni u dr Vidicu i dr Zivadinovicu su izasli iz misije rupe tek kada su prozvani na televiziji,a do tada korone nije bilo u Aleksincu.Sramota!


[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима