Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Sednica Štaba za vanredne situacije: Proglašena vanredna situacija

rss

31.07.2020. Opština Aleksinac

Danas je u sali Skupštine opštine Aleksinac održana sednica Štaba za vanredne situacije za teritoriju opštine Aleksinac.

Sednica Štaba za vanredne situacije: Proglašena vanredna situacija

Članovi Štaba usvojili su Predlog rukovodstva Opšte bolnice Aleksinac i Doma zdravlja Aleksinac da se uvede vanredna situacija na teritoriji opštine Aleksinac zbog nepovoljne epidemiološke situacije usled širenja epidemije zarazne bolesti COVID-19.

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije, izazvane širenjem zarazne bolesti COVID-19 i proglašenjem vanredne situacije na teritoriji opštine Aleksinac, donet je zaključak kojim se:

 • Zabranjuje okupljanje više od 5 osoba ukoliko nije moguće obezbediti fizičku distancu od 2 metra i odgovarajuće mere zaštite.
 • Ograničava se radugostiteljskih objekata: kafića, barova, restorana, hotela-hotelskih restorana, kladionica koje pružaju ugostiteljske usluge, sala za organizovanje proslava i dečijih igraonica) na teritoriji opštine Aleksinac i to: u zatvorenim objektima od 7,00-20,00 časova, dok će rad u otvorenim prostorima-baštama biti od 7,00-23,00 časova.
 • U zatvorenom prostoru javne ustanove, javna preduzeća, privredna društva, banke, pošte, trgovinski objekti, tržni objekti, kladionice, verski objekti i druge radne organizacije) uvesti obavezno nošenje maski i/ili vizira uz redukovanje broja ljudi na određenom prostoru kako bi se distanca od 2 metara ispoštovala.
 • U javnom prevozu svih vrsta primenjivati sve propisane mere Republičkog štaba za vanredne situacije.
 • Predškolske ustanove i vrtići da postupaju po uputstvima nadležnog Ministarstva i propisanim merama Republičkog štaba za vanredne situacije.
 • Rad kozmetičkih, frizerskih salona, salona lepote, fitnes-centara i teretana organizovati uz sprovođenje svih mera zaštite od strane zaposlenih.
 • Pored napred pomenutih mera primenjuju se posebne mere zaštite stanovništva od zaraznih bolesti propisane u članu 9a stav 1. Uredbe o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 („Službeni glasnik RS“, broj 66/20, 93/20 i 94/20);
 • Nadzor nad sprovođenjem propisanih mera vršiće Odeljenje za inspekcijske poslove Opštinske Uprave opštine Aleksinac;
 • Doneti zaključci stupaju na snagu od 1.08.2020.godine.

Sednicom je predsedavao Nenad Stanković, komandant Štaba. Pored članova Štaba u užem sastavu, sednici štaba prisustvovao je i Boban Džunić, član Okružnog Kriznog Štaba.

Izveštaj o sprovođenju mera zaštite podneli su: dr Goran Vidić, direktor Opšte bolnice i dr Rodoljub Živadinović, direktor Doma zdravlja Aleksinac.

Komentara: 3


# Rodoljub Živadinović javna preduzeća Nenad Stanković sednica štab za vanredne situacije koronavirus
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+27) (-2)

  S 31.07.2020.
  "Komandant štaba" neka kaže narodu zašto su uludo stucane pare u fontanu koja ne radi i hoće li neko za to da odgovara. U Japanu bi "komandant štaba" izvršio sepuku posle ovakvog fijaska, a u ostalim normalnim zemljama bi sledila ostavka. Samo kod nas može "komandant štaba" da to i ostane posle ovakve bruke i bačenih para.

 • (+12) (-1)

  Štetočina 31.07.2020.
  Eh, da je on samo tu stucao narodne pare bilo bi dobro.Nego se nadajmo da nećemo još dugo da ga gledamo.

 • (+12) (-)

  Srba 05.08.2020.
  Krizni stab ima obavezu da donosi i sprovodi preventivne mere,a uvodjenje vanredne situacije,nije i nikada nece biti preventivnog karaktera,a govori u prilog tome da krizni stab nije radio svoj posao.Predstavnici struke oliceni u dr Vidicu i dr Zivadinovicu su izasli iz misije rupe tek kada su prozvani na televiziji,a do tada korone nije bilo u Aleksincu.Sramota!


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima