Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Штаб за ванредне ситуације: отказан вашар, На Морави воденица стара, концерти...

rss

03.07.2020. Општина Алексинац

Данас је у сали Скупштине општине Алексинац одржана седница Штаба за ванредне ситуације за територију општине Алексинац.

Штаб за ванредне ситуације: отказан вашар, На Морави воденица стара, концерти...

Седницом је председавао Ненад Станковић, командант Штаба. Поред чланова Штаба у ужем саставу, састанку су присуствовали Бобан Џунић, члан Окружног кризног штаба и Далибор Радичевић, посланик у Народној скупштини Републике Србије.

Извештај о спровођењу мера заштите поднели су: др Горан Видић, директор Опште болнице и др Родољуб Живадиновић, директор Дома здравља Алексинац.

Чланови Штаба усвојили су закључак о отказивању предстојећег вашара у периоду од 12. до 14. јула, због ризика ширења инфекције изазване вирусом „Covid 19".

Taкође, усвојен је и закључак да због ризика ширења инфекције изазване вирусом „Covid-19“, манифестација „На Морави воденица стара“, која је требало да буде реализована у периоду од 12 - 14. јула 2020. године у организацији Центра за културу и уметност, неће бити одржана као и сви планирани концерти. Све остале манифестације и културни садржаји који подразумевају присуство до 100 лица у затвореном простору уз поштовање свих прописаних мера заштите, могу бити организоване.

Мере које су наведене односе се и на активности Градског позоришта „Театар 91“, као и на све остале привредне субјекте који се баве угоститељским делатностима.

На крају седнице усвојен је и закључак, према коме ће ЈКП „Комуналне услуге„ приступи дезинфекцији пешачке зоне у Алексинцу, платоа испред Центра за културу и уметност и спортског терена на стадиону за мале спортове (ТАШ), у циљу спречавање настанка и ширења инфекције изазване вирусом „Covid -19".

Коментара: 3


# Далибор Радичевић Родољуб Живадиновић Ненад Станковић вашар на Морави воденица стара штаб за ванредне ситуације Горан Видић коронавирус Бобан Џунић
@


 

▲ ▼ [+][-]


 • (+13) (-2)

  Srbobran Vujcic 03.07.2020.
  Šta bre radi taj takozvani štab, hoće li oni obaveštavati građane u opštini o broju zaraženih na dnevnom nivou ili se sastaju samo da bi popili kafu i prodali maglu?
  Sromota

 • (+5) (-3)

  Petar 04.07.2020.
  Ipak smo se opametili. Bravo.

 • (+16) (-1)

  S 06.07.2020.
  Супер....вашар отказан због пандемије. Свака част. А што сте допустили да вам дође Фикус из Београда и да правите циркус у центру вароши? Скупили сте се као муве на .... лепак кад је дотична долазила да предизборно отвори нову фабрику. А када су општински активисти (читај "СНС"-овце) пар дана пред изборе ишли од пензионера до пензионера носећи пакете помоћи и неке спискове (као случајно баш пред изборе...црвц!), без маски и рукавица? Ни један од та два догађаја није угрозио грађане? Треба, бре, да вас је стид - колективно. Бацате наше паре, није вас брига шта народ мисли, законе и препоруке бацате кроз прозор када вам не одговарају а пооштравате их када вам одговарају, само сте ви изнад и изван закона. Каже народ "До бога високо, до цара далеко..."


[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима