Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Адаптација амбуланте у Житковцу

rss

14.08.2017.

Ових дана, кренуло је извођење радова на санацији и адаптацији амбуланте у Житковцу.

Житковац, Панорамио

Инвеститор је општинска управа Алексинац преко Дома здравља Алексинац, a Извођач радова је „Чемерник градња“, која је овај посао добила на тендер.

Процењена вредност радова је била 4.066.000 динара са ПДВ-ом, а на тендеру је постигнута цена од 3.201.138 динара са ПДВ-ом.

Датум планираног завршетка радова је 30. септембар 2017. године, али се надлежни из Дома здравља надају да ће радови бити завршени и раније.

Пројекат подразумева исправљање скоро свих недостатака из претходног периода, уградиће се три хидранта, уградиће се савремена противпожарна заштита са аутоматским електронским дојављивањем пожара у складу са најновијим законским прописима везаним за противпожарну заштиту, биће изграђен потпуно нови мокри чвор, формирати нова ординација за једног од постојећих лекара, и преуредити распоред осталих просторија, уз изградњу посебне просторије за медицински отпад.

Пошто се део амбуланте годинама не користи, пројектом је предвиђена адаптација тог дела амбуланте, тако да он буде потпуно одвојен од амбуланте, да има засебан спољни улаз, и биће прилагођен за активности Дома здравља Алексинац за обављање ДДД послова по тржишним принципима, а у свему сходно најновијим прописима по том питању који су ступили на снагу почетком 2017. године.

План је да се у наредном периоду на тај начин обезбеде додатна средства за унапређење услова рада и занављања опреме Дома здравља Алексинац.

Ово је само прва фаза санације и адаптације амбуланте у Житковцу, сходно тренутно расположивим средствима. За наредну годину планира се друга фаза, која ће подразумевати комплетну санацију крова, а која би спречила прокишњавање, затим адекватно сређивање плафона (које не вреди сређивати сада, док се апсолутно не реши проблем прокишњавања), замену столарије и кречење целе амбуланте, јер у ову амбуланту дуги низ година није улагано скоро ништа, а њој гравитира око 12.000 пацијената.

Завршетком друге фазе радова, амбуланта у Житковцу би била комплетно сређена без потребе за даљим улагањима дужи низ година. 


# Дом здравља Житковац општинска управа амбуланта
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима