Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Adaptacija ambulante u Žitkovcu

rss

14.08.2017.

Ovih dana, krenulo je izvođenje radova na sanaciji i adaptaciji ambulante u Žitkovcu.

Žitkovac, Panoramio

Investitor je opštinska uprava Aleksinac preko Doma zdravlja Aleksinac, a Izvođač radova je „Čemernik gradnja“, koja je ovaj posao dobila na tender.

Procenjena vrednost radova je bila 4.066.000 dinara sa PDV-om, a na tenderu je postignuta cena od 3.201.138 dinara sa PDV-om.

Datum planiranog završetka radova je 30. septembar 2017. godine, ali se nadležni iz Doma zdravlja nadaju da će radovi biti završeni i ranije.

Projekat podrazumeva ispravljanje skoro svih nedostataka iz prethodnog perioda, ugradiće se tri hidranta, ugradiće se savremena protivpožarna zaštita sa automatskim elektronskim dojavljivanjem požara u skladu sa najnovijim zakonskim propisima vezanim za protivpožarnu zaštitu, biće izgrađen potpuno novi mokri čvor, formirati nova ordinacija za jednog od postojećih lekara, i preurediti raspored ostalih prostorija, uz izgradnju posebne prostorije za medicinski otpad.

Pošto se deo ambulante godinama ne koristi, projektom je predviđena adaptacija tog dela ambulante, tako da on bude potpuno odvojen od ambulante, da ima zaseban spoljni ulaz, i biće prilagođen za aktivnosti Doma zdravlja Aleksinac za obavljanje DDD poslova po tržišnim principima, a u svemu shodno najnovijim propisima po tom pitanju koji su stupili na snagu početkom 2017. godine.

Plan je da se u narednom periodu na taj način obezbede dodatna sredstva za unapređenje uslova rada i zanavljanja opreme Doma zdravlja Aleksinac.

Ovo je samo prva faza sanacije i adaptacije ambulante u Žitkovcu, shodno trenutno raspoloživim sredstvima. Za narednu godinu planira se druga faza, koja će podrazumevati kompletnu sanaciju krova, a koja bi sprečila prokišnjavanje, zatim adekvatno sređivanje plafona (koje ne vredi sređivati sada, dok se apsolutno ne reši problem prokišnjavanja), zamenu stolarije i krečenje cele ambulante, jer u ovu ambulantu dugi niz godina nije ulagano skoro ništa, a njoj gravitira oko 12.000 pacijenata.

Završetkom druge faze radova, ambulanta u Žitkovcu bi bila kompletno sređena bez potrebe za daljim ulaganjima duži niz godina. 

Komentara: 0


# Dom zdravlja Žitkovac opštinska uprava ambulanta
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima