Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Руководство општине против уступања касарне за смештај азиланата

rss

17.11.2011. Извор: сајт Општине Алексинац

После најаве министра рада и социјалне политике, Расима Љајића, да ће проблем великог броја азиланата у Бањи Ковиљачи бити решен премештањем центра у једну од пет напуштених касарни, данас је у готово свим медијима објављена информација да су потенцијални домаћини Лозница, Рума, Сурдулица, Нови Пазар, али и општина Алексинац.

Руководство општине против уступања касарне за смештај азиланата

У коју касарну ће се уселити азиланти, Координационо тело би већ сутра требало да информише Владу Србије.

Министар одбране Драган Шутановац изјавио је да је лично дао иницијативу Комесаријату за избеглице да се могућност решавања проблема смештаја азиланата нађе кроз уступање простора којим располаже Министарство одбране, односно Војска Србије. Према писању данашњих медија, држава већ преговара са локалним властима и Војском Србије о преузимању неког од објеката, како би решила проблем због којег је последње две недеље малтене стао живот у Бањи Ковиљачи.

Међутим, према речима председника општине Ивана Димића, руководство општине Алексинац нико од надлежних из државе није контактирао у вези ове теме. Руководство општине Алексинац изражава чврсто противљење тој идеји, јер алексиначка касарна заузима један од најбољих положаја у нашој општини.

"Војни простор у Алексинцу треба искористити за развој привреде. Иначе, у току су и преговори са Војском Србије о размени имовине, чиме би локација некадашње касарне била искоришћена за неку другу намену у сврху развоја општине, а не за смештај азиланата." - истиче председник општине Иван Димић.# председник општине Иван Димић Алексинац касарна Драган Шутановац избеглице војска Министарство одбране
@SutanovacDragan @mo_i_vs @


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима