Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Отворена нова база Жандармерије у Алексинцу

rss

13.11.2019. Радио телевизија Србије

Одред Жандармерије у Нишу први пут после 18 година, од оснивања 2001. године добио је нову базу у Алексинцу. Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић који је присуствовао отварању истакао је да је то један од најзначајнијих инфраструктурних пројеката који је финансирало Министарство унутрашњих послова у претходних неколико година.

Отворена нова база Жандармерије у Алексинцу

"Први пут после 18 година нишки одред Жандармерије добиће типску базу какву заслужује. Нажалост, од оснивања Жандармерије и овог одреда 2001. године, његови припадници нису имали најбоље услове за рад, зато ми је драго да данас имамо прилику да исправимо ту историјску неправду", поручио је Стефановић.

Министар је подсетио да је до 2012. године Србија била у тешкој економској ситуацији и да су у то време полиција и војска били у неком трећем, четвртом или петом плану, те да се није издвајало за опрему, униформе, возила и смештај.

"Данас, захваљујући томе што наша државна каса стоји неупоредиво боље, што смо озбиљније и одговорније водили државне финансије и економију земље, имали смо довољно средстава да кренемо у реновирање објеката, да купимо нове униформе, набавимо нова возила, да обновимо старе оклопне транспортере и купимо нове", нагласио је Стефановић.

Према његовим речима, инвестирање у људе који брину о безбедности и раде један од најтежих послова је инвестиција у будућност земље.

"Одговорном политиком, захваљујући свему што смо радили, данас можемо да кажемо да наша полиција у Европи и региону стоји раме уз раме са најопремљенијим и најозбиљнијим полицијама", подвукао је Стефановић.

Министар је указао да се база Жандармерије у Алексинцу простире на око 17 хектара површине и да је до сада реконструисано око 4.300 квадрата, просторије за смештај команде, део логистике, амбуланта и ресторан.

Стефановић је истакао да је поред опремања, брига о људима један од приоритета Министарства.

"Чланови породица припадника полиције који су погинули за Србију, који су се борили за њену слободу, њену будућност, сви они који су били најхрабрији, као и њихове породице увек ће имати места у нашим срцима, помоћ овог Министарства и подршку државе", рекао је министар.

Стефановић је поручио да безбедносни систем Србије никада неће дозволити да се криминалци на нашим улицама осећају спокојно, да неко мисли да може на било који начин да прети да урушава стабилност наше земље.

"То је велики посао који је пред свима вама и ја вас молим да то никада не заборавите. Наша обавеза је да будемо посвећени, храбри за све људе у Србији, да им будемо заштита од сваког могућег изазова. Грађани то очекују од своје полиције. Јака, стабилна и безбедна Србија је нешто што не смемо да изневеримо", закључио је Стефановић који се захвалио локалној самоуправи на подршци коју је од првог дана пружила Министарству унутрашњих послова.

Командант Жандармерије Дејан Луковић истакао је да је поносан што је нишки одред Жандармерије после 18 година добио своју базу и захвалио се министру Стефановићу на реализацији овог капиталног пројекта који је показао подршку Жандармерији и да држава цени рад и брине о њеним припадницима.

Командант је навео да ће база у Алексинцу, након завршетка треће, последње фазе капиталног пројекта следеће године, у потпуности бити прилагођена намени, задацима и потребама јединице.

Извор


# Алексинац касарна војска жандармерија Небојша Стефановић
@mo_i_vs @


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима