Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Rukovodstvo opštine protiv ustupanja kasarne za smeštaj azilanata

rss

17.11.2011. Izvor: sajt Opštine Aleksinac

Posle najave ministra rada i socijalne politike, Rasima Ljajića, da će problem velikog broja azilanata u Banji Koviljači biti rešen premeštanjem centra u jednu od pet napuštenih kasarni, danas je u gotovo svim medijima objavljena informacija da su potencijalni domaćini Loznica, Ruma, Surdulica, Novi Pazar, ali i opština Aleksinac.

Rukovodstvo opštine protiv ustupanja kasarne za smeštaj azilanata

U koju kasarnu će se useliti azilanti, Koordinaciono telo bi već sutra trebalo da informiše Vladu Srbije.

Ministar odbrane Dragan Šutanovac izjavio je da je lično dao inicijativu Komesarijatu za izbeglice da se mogućnost rešavanja problema smeštaja azilanata nađe kroz ustupanje prostora kojim raspolaže Ministarstvo odbrane, odnosno Vojska Srbije. Prema pisanju današnjih medija, država već pregovara sa lokalnim vlastima i Vojskom Srbije o preuzimanju nekog od objekata, kako bi rešila problem zbog kojeg je poslednje dve nedelje maltene stao život u Banji Koviljači.

Međutim, prema rečima predsednika opštine Ivana Dimića, rukovodstvo opštine Aleksinac niko od nadležnih iz države nije kontaktirao u vezi ove teme. Rukovodstvo opštine Aleksinac izražava čvrsto protivljenje toj ideji, jer aleksinačka kasarna zauzima jedan od najboljih položaja u našoj opštini.

"Vojni prostor u Aleksincu treba iskoristiti za razvoj privrede. Inače, u toku su i pregovori sa Vojskom Srbije o razmeni imovine, čime bi lokacija nekadašnje kasarne bila iskorišćena za neku drugu namenu u svrhu razvoja opštine, a ne za smeštaj azilanata." - ističe predsednik opštine Ivan Dimić.



# predsednik opštine Ivan Dimić Aleksinac kasarna Dragan Šutanovac izbeglice vojska Ministarstvo odbrane
@SutanovacDragan @mo_i_vs @


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima