Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Видић о активностима алексиначке болнице за време епидемије

rss

06.05.2020. Општина Алексинац

Директор Опште болнице др Горан Видић је за општински Фејсбук профил сумирао активности за време досадашње борбе са коронавирусом.

Видић о активностима алексиначке болнице за време епидемије

У периоду од 5. марта до данас, пулмолошка амбуланта обавила је преко 1.000 прегледа, урађено је око 1.000 тестирања на вирус COVID 19, како за грађане, тако и у установама – Дом за смештај одраслих лица у Кулини, ГЦ „Јеленац“ у Алексинцу и истуреног одељења у Тешици.

COVID амбуланта за давање терапије, са 9 кревета, налази се у старој згради болнице. Почевши од 20. априла, болница свакодневно активно учествује у дијагностици и лечењеу штићеника Дома у Кулини. Формиране су COVID екипе, које броје око 50 здравствених радника – интернисти, пулмолог, лекари на специјализацији, медицинске сестре, ртг техничари, лаборанти и екипа за узроковање брисева.

Од 27. априла болница учествује у дијагностици и лечењу корисника ГЦ „Јеленац“. COVID екипу чине три до пет здравствених радника – пулмолог, интерниста, лекар на специјализацији и две медицинске сестре.

Два доктора су боравила у установи 15 дана у условима карантина. Два анестезиолога из редова Опште болнице, вршили су своје радне обавезе на првој линији одбране, у Клиничком центру Ниш.


# Општа болница Горан Видић коронавирус
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима