Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Vidić o aktivnostima aleksinačke bolnice za vreme epidemije

rss

06.05.2020. Opština Aleksinac

Direktor Opšte bolnice dr Goran Vidić je za opštinski Fejsbuk profil sumirao aktivnosti za vreme dosadašnje borbe sa koronavirusom.

Vidić o aktivnostima aleksinačke bolnice za vreme epidemije

U periodu od 5. marta do danas, pulmološka ambulanta obavila je preko 1.000 pregleda, urađeno je oko 1.000 testiranja na virus COVID 19, kako za građane, tako i u ustanovama – Dom za smeštaj odraslih lica u Kulini, GC „Jelenac“ u Aleksincu i isturenog odeljenja u Tešici.

COVID ambulanta za davanje terapije, sa 9 kreveta, nalazi se u staroj zgradi bolnice. Počevši od 20. aprila, bolnica svakodnevno aktivno učestvuje u dijagnostici i lečenjeu štićenika Doma u Kulini. Formirane su COVID ekipe, koje broje oko 50 zdravstvenih radnika – internisti, pulmolog, lekari na specijalizaciji, medicinske sestre, rtg tehničari, laboranti i ekipa za uzrokovanje briseva.

Od 27. aprila bolnica učestvuje u dijagnostici i lečenju korisnika GC „Jelenac“. COVID ekipu čine tri do pet zdravstvenih radnika – pulmolog, internista, lekar na specijalizaciji i dve medicinske sestre.

Dva doktora su boravila u ustanovi 15 dana u uslovima karantina. Dva anesteziologa iz redova Opšte bolnice, vršili su svoje radne obaveze na prvoj liniji odbrane, u Kliničkom centru Niš.


# Opšta bolnica Goran Vidić koronavirus
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima