Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Неизвестан наставак радова у улици Тихомира Ђорђевића

rss

23.04.2013. Извор: Радио Алексинац

За сада се не зна када ће бити завршени радови у прометној алексиначкој улици Тихомира Ђорђевића, мада су из Дирекције више пута најављивали њено асфалтирање.

Не назире се крај радова у улици Тихомира Ђорђевића?

Према информацијама до којих је дошао Радио Алексинац, окончање радова зависи пре свега од пара из републичке касе. Република као највећи суфинасијер ових радаова извођачима за већ урађене послове дугује седам милиона, а потрбно је обезбедити и још 13 милиона, које по уговору такође треба да исплати Република, да би се урадили сви планирани послови. Општина Алексинац је за те радове издвојила и уплатила четири и по милиона.

- С обзиром да смо били у зимском одржавању и да се асфалтне базе пале од првог априла, ми смо пре неколико дана разговарали са извођачима и они су обећали да ће кренути са радовима. Међутим, и код њих је проблем што споро достижу средства од Републике. Председник општине и председник Скупштине су покушали да интервенишу у Министарству за регионални развој и локалну самоуправу, да уплате извођачу за већ изведене радове негде око 7.200.000,00 динара, и имамо нека обећања да ће то бити у што краћем року. По уплати тих средстава, извођач радова ће бити на улици и завршавати посао – каже за Радио Алексинац директор Дирекције за урбанизам и изградњу општине Алексинац Драгослав Живадиновић.

Улица Тихомира Ђорђевића једна је од најфреквентнијих саобраћајница у граду, а њена реконструкција почела је још прошле године и одвијала се у две фазе. Прву фазу реконструкције, од старог аутопута до Спортске хале финансирала је општина новцем од кредита, док су средства за другу фазу, од Спортске хале до зграде Скупштине општине, обезбеђена највећим делом из републичког буџета.


Почело крпљење ударних рупа

Радници Јавног предузећа за путеве „Алексинац“ данас су наставили радове на крпљењу ударних рупа на локалним путним правцима. Алексиначки путари тренутно санирају деоницу пута Трњане – Јаковље код Горње Пешчаанице. Пре тога поправљен је пут Трњане – Витковац.

- С обзиром на то да смо ми по Закону о путевима Србије од 15. новембра до 31. марта у зимском одржавању, а од 1. априла у редовном одржавању путева, путеве у нашој општини одржава Јавно предузеће за путеве и стамбено-комуналну делатност, којима је Дирекција поверила тај посао и они су већ почели са крпљењем ударних рупа. Јавно предузеће за путеве је сада добро опремљено и машински и кадровски, па мислим да ћемо у кратком року искрпити те ударне рупе и колико-толико оспособити наше локалне путеве и градске улице за неометано одвијање саобраћаја – истиче директор Дирекције за изградњу општине Алексинац Драгослав Живадиновић.

На подручју општине Алексинац има око 170 километара локалних путева старости и до 40 година, што је дупло дуже од временског рока њиховог трајања, па је крпљење ударних рупа веома значајно за безбедност свих учесника у саобраћају.

 

Коментара: 7


# председник општине општина Драгослав Живадиновић Дирекција Радио Алексинац Трњане
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+0) (-0)

  zoran56 04.05.2013.
  Ma kakvo krpljenje udarnih rupa, gde se ti nesrećnici pojave tu puta više nema. Onis su skuplji od nemačkih radnika, imajući u vidu njihov broj, troskove rada, trajanje rada i kvalitet izvedenih radova. To što rade njih deset na gomili, uz budnu pažnju neke gospodje, valjda šefica neka, to u nemačkoj rade 2 radnika. Ovi samo džabe troše materijal. Pogledajte kako su zakrpili rupu na ulazu mosta na Moravi i sve će vam biti jasno.

 • (+0) (-0)

  Kada 05.05.2013.
  Председник општине и председник Скупштине су покушали да интервенишу у Министарству за регионални развој и локалну самоуправу, да уплате извођачу за већ изведене радове негде око 7.200.000,00 динара, и имамо нека обећања да ће то бити у што краћем року. По уплати тих средстава, извођач радова ће бити на улици и завршавати посао – каже за Радио Алексинац директор Дирекције за урбанизам и изградњу општине Алексинац Драгослав Живадиновић.
  Ko je obecao i kada ce poceti radovi. Znajuci visoke intelektualne i strucne sposobnosti nasih lokalnih serifa ulica nece biti zavrsena skoro. Leto brzo prolazi, a mozda ce po zimi da asfaltiraju.

 • (+0) (-0)

  Potpisite online peticiju 05.05.2013.
  Ako želite da se što pre započnu radovi u ulici Tihomira Djordjevića, potpišite jednu online peticiju na stranici

  http://www.peticije24.com/zavrite_ulicu_tihomira_djordjevia

 • (+0) (-0)

  Goran 06.05.2013.
  Samo kritikujete nekoga.Pa,jeste li svesni da ljudi ulazu neverovatne napore da se ista desi u ovoj siromasnoj i nezasluzeno napacenoj opstini.E,sad sto su isti ti politicari na celu sa milim nam mrgudnim predsednikom,svi odreda izrazito nekvalifikovani i neefikasni,mozda i pomalo glupavi,to je vec zasluga svih nas sto smo glasali.

 • (+0) (-0)

  Micko 06.05.2013.
  Jedino sto se moze je da se kritikuje lokalna vlast. Ali to njih uopste ne pogadja. Pa i statut jedne firme su priagodili skolskoj spremi direktora. Koliko li ce samo da zjapi ono cudo ispred doma kulture. Investicije su cudo, mozes da se nafatiras za cas posla. A sada pitanje za nase strumfove, zasto nije zavrsena poljoprivredna skola i pustena u rad A cujem da su i neki skuplji aparati nestali u bolnici.

 • (+0) (-0)

  Potemkinova sela.... 06.05.2013.
  Ko o čemu ja opet o trivijalnim stvarima.Elem.
  Opština Aleksinac je u samom Republičkom vrhu po procentu broja nezaposlenosti. Pitanje je sledeće. Da li je toj, i takvoj Opštini, prioritet bila izgradnja platoa ispred Doma kulture koji po informacijama, kad bude završen koštaće suma sumarum 200 000 eura?
  Priče za malu decu da je to centar grada i njegov reprezent i bla bla truć truć truć ne drže vodu. Pitanje je krajnje jednostavno ,da li je to bio PRIORITET za Opštinu koja ima 57,6% nezaposlenog radno sposobnog stanovništva.
  Dobronamerni posmatrač, prilika ovdašnjih.

 • (+0) (-0)

  Asfaltiranja nece biti do kraja ove godine 07.05.2013.
  Republika neda pare za asfaltiranje jer nije predvidjeno budzetom za ovu godinu, a ce da budu pare od sledeceg budzeta, znaci radovi ce u najboljem slucaju da krenu aprila 2014.godine


[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима