Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Neizvestan nastavak radova u ulici Tihomira Đorđevića

rss

23.04.2013. Izvor: Radio Aleksinac

Za sada se ne zna kada će biti završeni radovi u prometnoj aleksinačkoj ulici Tihomira Đorđevića, mada su iz Direkcije više puta najavljivali njeno asfaltiranje.

Ne nazire se kraj radova u ulici Tihomira Đorđevića?

Prema informacijama do kojih je došao Radio Aleksinac, okončanje radova zavisi pre svega od para iz republičke kase. Republika kao najveći sufinasijer ovih radaova izvođačima za već urađene poslove duguje sedam miliona, a potrbno je obezbediti i još 13 miliona, koje po ugovoru takođe treba da isplati Republika, da bi se uradili svi planirani poslovi. Opština Aleksinac je za te radove izdvojila i uplatila četiri i po miliona.

- S obzirom da smo bili u zimskom održavanju i da se asfaltne baze pale od prvog aprila, mi smo pre nekoliko dana razgovarali sa izvođačima i oni su obećali da će krenuti sa radovima. Međutim, i kod njih je problem što sporo dostižu sredstva od Republike. Predsednik opštine i predsednik Skupštine su pokušali da intervenišu u Ministarstvu za regionalni razvoj i lokalnu samoupravu, da uplate izvođaču za već izvedene radove negde oko 7.200.000,00 dinara, i imamo neka obećanja da će to biti u što kraćem roku. Po uplati tih sredstava, izvođač radova će biti na ulici i završavati posao – kaže za Radio Aleksinac direktor Direkcije za urbanizam i izgradnju opštine Aleksinac Dragoslav Živadinović.

Ulica Tihomira Đorđevića jedna je od najfrekventnijih saobraćajnica u gradu, a njena rekonstrukcija počela je još prošle godine i odvijala se u dve faze. Prvu fazu rekonstrukcije, od starog autoputa do Sportske hale finansirala je opština novcem od kredita, dok su sredstva za drugu fazu, od Sportske hale do zgrade Skupštine opštine, obezbeđena najvećim delom iz republičkog budžeta.


Počelo krpljenje udarnih rupa

Radnici Javnog preduzeća za puteve „Aleksinac“ danas su nastavili radove na krpljenju udarnih rupa na lokalnim putnim pravcima. Aleksinački putari trenutno saniraju deonicu puta Trnjane – Jakovlje kod Gornje Peščaanice. Pre toga popravljen je put Trnjane – Vitkovac.

- S obzirom na to da smo mi po Zakonu o putevima Srbije od 15. novembra do 31. marta u zimskom održavanju, a od 1. aprila u redovnom održavanju puteva, puteve u našoj opštini održava Javno preduzeće za puteve i stambeno-komunalnu delatnost, kojima je Direkcija poverila taj posao i oni su već počeli sa krpljenjem udarnih rupa. Javno preduzeće za puteve je sada dobro opremljeno i mašinski i kadrovski, pa mislim da ćemo u kratkom roku iskrpiti te udarne rupe i koliko-toliko osposobiti naše lokalne puteve i gradske ulice za neometano odvijanje saobraćaja – ističe direktor Direkcije za izgradnju opštine Aleksinac Dragoslav Živadinović.

Na području opštine Aleksinac ima oko 170 kilometara lokalnih puteva starosti i do 40 godina, što je duplo duže od vremenskog roka njihovog trajanja, pa je krpljenje udarnih rupa veoma značajno za bezbednost svih učesnika u saobraćaju.

 

video...

Komentara: 7


# predsednik opštine opština Dragoslav Živadinović Direkcija Radio Aleksinac Trnjane
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+0) (-0)

  zoran56 04.05.2013.
  Ma kakvo krpljenje udarnih rupa, gde se ti nesrećnici pojave tu puta više nema. Onis su skuplji od nemačkih radnika, imajući u vidu njihov broj, troskove rada, trajanje rada i kvalitet izvedenih radova. To što rade njih deset na gomili, uz budnu pažnju neke gospodje, valjda šefica neka, to u nemačkoj rade 2 radnika. Ovi samo džabe troše materijal. Pogledajte kako su zakrpili rupu na ulazu mosta na Moravi i sve će vam biti jasno.

 • (+0) (-0)

  Kada 05.05.2013.
  Predsednik opštine i predsednik Skupštine su pokušali da intervenišu u Ministarstvu za regionalni razvoj i lokalnu samoupravu, da uplate izvođaču za već izvedene radove negde oko 7.200.000,00 dinara, i imamo neka obećanja da će to biti u što kraćem roku. Po uplati tih sredstava, izvođač radova će biti na ulici i završavati posao – kaže za Radio Aleksinac direktor Direkcije za urbanizam i izgradnju opštine Aleksinac Dragoslav Živadinović.
  Ko je obecao i kada ce poceti radovi. Znajuci visoke intelektualne i strucne sposobnosti nasih lokalnih serifa ulica nece biti zavrsena skoro. Leto brzo prolazi, a mozda ce po zimi da asfaltiraju.

 • (+0) (-0)

  Potpisite online peticiju 05.05.2013.
  Ako želite da se što pre započnu radovi u ulici Tihomira Djordjevića, potpišite jednu online peticiju na stranici

  http://www.peticije24.com/zavrite_ulicu_tihomira_djordjevia

 • (+0) (-0)

  Goran 06.05.2013.
  Samo kritikujete nekoga.Pa,jeste li svesni da ljudi ulazu neverovatne napore da se ista desi u ovoj siromasnoj i nezasluzeno napacenoj opstini.E,sad sto su isti ti politicari na celu sa milim nam mrgudnim predsednikom,svi odreda izrazito nekvalifikovani i neefikasni,mozda i pomalo glupavi,to je vec zasluga svih nas sto smo glasali.

 • (+0) (-0)

  Micko 06.05.2013.
  Jedino sto se moze je da se kritikuje lokalna vlast. Ali to njih uopste ne pogadja. Pa i statut jedne firme su priagodili skolskoj spremi direktora. Koliko li ce samo da zjapi ono cudo ispred doma kulture. Investicije su cudo, mozes da se nafatiras za cas posla. A sada pitanje za nase strumfove, zasto nije zavrsena poljoprivredna skola i pustena u rad A cujem da su i neki skuplji aparati nestali u bolnici.

 • (+0) (-0)

  Potemkinova sela.... 06.05.2013.
  Ko o čemu ja opet o trivijalnim stvarima.Elem.
  Opština Aleksinac je u samom Republičkom vrhu po procentu broja nezaposlenosti. Pitanje je sledeće. Da li je toj, i takvoj Opštini, prioritet bila izgradnja platoa ispred Doma kulture koji po informacijama, kad bude završen koštaće suma sumarum 200 000 eura?
  Priče za malu decu da je to centar grada i njegov reprezent i bla bla truć truć truć ne drže vodu. Pitanje je krajnje jednostavno ,da li je to bio PRIORITET za Opštinu koja ima 57,6% nezaposlenog radno sposobnog stanovništva.
  Dobronamerni posmatrač, prilika ovdašnjih.

 • (+0) (-0)

  Asfaltiranja nece biti do kraja ove godine 07.05.2013.
  Republika neda pare za asfaltiranje jer nije predvidjeno budzetom za ovu godinu, a ce da budu pare od sledeceg budzeta, znaci radovi ce u najboljem slucaju da krenu aprila 2014.godine


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}