Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Одборници одлучили: Гаси се Дирекција за урбанизам и изградњу

rss

18.10.2016.

Скупштина општине Алексинац је на данашњој седници већином гласова усвојила неколико докумената који ће допринети „безболнијем“ гашењу јавног предузећа „Дирекција за урбанизам и изградњу општине Алексинац“.

илустрација (Инфо-Г)

Одборници су дали зелено светло допуни одлуке о максималном броју запослених на неодређено време у Општинској управи, којом ће бити 154 запослених и међу њима ће се наћи 16 радника Дирекције, као и допуни одлуке о организацији Општинске управе, којом се успоставља Одељење за комуналне и грађевинске послове. Новоформирано одељење преузеће већину послова Дирекције, док ће део делатности припасти јавним предузећима „Водовод и  канализација“ и „Предузећу за путеве“.

Досадашњи директор Дирекције Драгослав Живадиновић разрешен је дужности због одласка у пензију, а у наредном периоду, тачније до 1. децембра, функцију вршиоца дужности директора обављаће дипломирани инжењер електронике Новица Драгићевић из Алексинца. Против Драгићевићевог именовања били су представници опозиције из одборничког клуба „Одговорно за Алексинац“.

Бобан Ранђеловић из ДС-а замерио је што уз кандидатуру нису приложени радна биографија и програм рада, а Иван Димић из ДСС-а сматрао је да Драгићевић нема моралне квалитете за руководиоца поткрепљујући то његовима понашањем док је био на челу Јавног информативног предузећа „Реч радника“. Димић је критиковао што је Дагићевић на основу уговора о привременим пословима био ангажован четири месеца као радник Општинске управе, а није долазио на посао. Начелник Општинске управе Дејан Милошевић је одборницима објаснио да је Драгићевић у том периоду био ангажован на пословима око затварања предузећа „Реч радника“ који је већ био угашен као правни субјект. На то је Димић одговорио да је те послове могао да обави било који правник који је већ запослен у Општинској управи.

На данашњој седници потврђени су одборнички мандати Властимиру Максимовићу из Прћиловице са изборне листе „Александар Вучић-Србија побеђује“, Миодрагу Ракићу из Алексинца са изборне листе „Социјалистичка партијаСрбије – Ивица Дачић“ и његовом суграђанину Живораду Милетићу са изборне листе „Народни покрет – Грујица Вељковић“. Скупштина је разрешила и именовала поједине чланове шклоских одбора у неколико школа.

И данашње заседање општинског парламента је почело расправом због предлога да се дискусија ограничи на пет минута, који је дао шеф одборничке групе СНС Славољуб Величковић. За опозицију је тај предлог био израз бахатости и беспотребно показивање снаге од стране владајуће већине коју предводе напредњаци, па су жестоко реаговали дискутујући дуго о томе. И данас као и раније, већином гласова, одборници су усвојили овај предлог.

Јелена Радовановић, Радио Алексинац


# Дејан Милошевић Иван Димић Бобан Ранђеловић општина Александар Вучић Драгослав Живадиновић скупштина Прћиловица Дирекција Ивица Дачић Грујица Вељковић Водовод и канализација ЈП Реч радника Радио Алексинац Славољуб Величковић Новица Драгићевић Предузеће за путеве ЈП Одговорно за Алексинац Властимир Максимовић Миодраг Ракић Живорад Милетић
@avucic @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима