Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Саопштење за јавност одборничке групе Одговорно за Алексинац

rss

06.12.2018.

Јучерашње заседање СО Алексинац одборничка група Одговорно за Алексинац је бојкотовала јер нису усвојена два њихова предлога.
Њихово саопштење можете прочитати у наставку текста.

Саопштење за јавност одборничке групе Одговорно за Алексинац

Одборничка група Одговорно за Алексинац је бојкотовала данашње заседање СО Алексинац јер нису усвојена два наша предлога. Ми смо уредно послали допис да се у данашњи дневни ред заседања уврсте и две тачке дневног реда. Захтевали смо оставку председника СО Алексинац, Грујице Вељковића као најодговорнију политичку фигуру због које је Алексинац био предмет више стотина медијских натписа у негативном контексту. Наиме одлуком Грујице Вељковића, да се Сергеју Трифуновићу онемогући учешће на фестивалу ПИП-а, начињена је озбиљна штета имиџу Алексинца и институцијама културе у нашој општини. Такође смо захтевали и формирање анкетног одбора чији би задатак био да се испитају сви детаљи како је до ове афере уопште и дошло.

Локална власт није желела да ове две тачке дневног реда уврсти у дневни ред данашњег заседања, без икаквог образложења. Из тог разлога смо одлучили да бојкотујемо данашњу седницу.

Сматрамо да локална власт не жели да се открију сви детаљи ове афере, на тај начин што су уместо општег интереса, да се утврди истина, локална власт је одлучила да овај проблем гурне под тепих и на тај начин заштити г.Вељковића који је иницијатор одлуке да се представа Београдског драмског позоришта повуче са дневног реда.

Бобан Ранђеловић
одборник, шеф одборничке групе Одговорно за Алексинац


# Бобан Ранђеловић Грујица Вељковић фестивал Фестивал првоизведених представа Сергеј Трифуновић СО Алексинац Одговорно за Алексинац
@WhistlerDick @


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима