Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Саопштење за јавност одборничке групе Одговорно за Алексинац

rss

26.11.2018.

Због нарушеног угледа Фестивала првоизведених представа у Алексинцу, одборничка група Одговорно за Алексинац је издала саопштење у којем позивају на одговорност одбора Фестивала и његовог председника.

Саопштење за јавност одборничке групе Одговорно за Алексинац

- Захтевамо да председник одбора фестивала ПИП у Алексинцу, Грујица Вељковић поднесе неопозиву оставку на место председника одбора фестивала.
- Захтевамо да се формира скупштински одбор у СО Алексинац са циљем да се детаљно испидају разлози због којих је дошло до забране представе Београдсаког драмског позоришта.

ОБРАЗЛОЖЕЊЕ

Општини Алексинац и грађанима општине Алексинац нанета је немерљива штета одлуком политичког врха локалне власти да се забрани представа Београдског драмског позоришта. Ова вест је имала више од 300 различитих објава у средствима јавних информисања, и то на републичким радио станицама и телевизијама, у штампи и на низу интернет портала. Сматрамо да политику у потпуности треба одвојити од уметности, и да је одлука коју је донео Грујица Вељковић нема оправдања, нити у правним, нити у уметничким прописима, већ је реч о политичкој одлуци која је донета само зато што је Сергеј Трифуновић у више наврата износио критичке ставове против актуелног председника државе и његових сарадника.

Председник скупштине општине Алексинац, Грујица Вељковић је својом одлуком урушио имиџ општине и њених грађана  те их ставио у контекст спрдње и омаловажавања. И сам Грујица је у овој афери добио поспрдни надимак Грујица мали Мујица.

Грађани општине Алексинац морају да знају ко је наредбодавац одлуке да се представа избаци из репертоара, и да се именом и презименом укаже на листу свих оних који су дозволили да се оваква брука догоди.

Зато захтевамо да се формира скупштински одбор у СО Алексинац са циљем да се детаљно испитају разлози због којих је дошло до забране представе Београдског драмског позоришта.

Бобан Ранђеловић
одборник, шеф одборничке групе Одговорно за Алексинац


# Бобан Ранђеловић Грујица Вељковић Центар за културу и уметност фестивал Радио С Фестивал првоизведених представа Сергеј Трифуновић СО Алексинац Одговорно за Алексинац Тома Трифуновић
@cekulaleksinac @WhistlerDick @


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима