Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Saopštenje za javnost odborničke grupe Odgovorno za Aleksinac

rss

06.12.2018.

Jučerašnje zasedanje SO Aleksinac odbornička grupa Odgovorno za Aleksinac je bojkotovala jer nisu usvojena dva njihova predloga.
Njihovo saopštenje možete pročitati u nastavku teksta.

Saopštenje za javnost odborničke grupe Odgovorno za Aleksinac

Odbornička grupa Odgovorno za Aleksinac je bojkotovala današnje zasedanje SO Aleksinac jer nisu usvojena dva naša predloga. Mi smo uredno poslali dopis da se u današnji dnevni red zasedanja uvrste i dve tačke dnevnog reda. Zahtevali smo ostavku predsednika SO Aleksinac, Grujice Veljkovića kao najodgovorniju političku figuru zbog koje je Aleksinac bio predmet više stotina medijskih natpisa u negativnom kontekstu. Naime odlukom Grujice Veljkovića, da se Sergeju Trifunoviću onemogući učešće na festivalu PIP-a, načinjena je ozbiljna šteta imidžu Aleksinca i institucijama kulture u našoj opštini. Takođe smo zahtevali i formiranje anketnog odbora čiji bi zadatak bio da se ispitaju svi detalji kako je do ove afere uopšte i došlo.

Lokalna vlast nije želela da ove dve tačke dnevnog reda uvrsti u dnevni red današnjeg zasedanja, bez ikakvog obrazloženja. Iz tog razloga smo odlučili da bojkotujemo današnju sednicu.

Smatramo da lokalna vlast ne želi da se otkriju svi detalji ove afere, na taj način što su umesto opšteg interesa, da se utvrdi istina, lokalna vlast je odlučila da ovaj problem gurne pod tepih i na taj način zaštiti g.Veljkovića koji je inicijator odluke da se predstava Beogradskog dramskog pozorišta povuče sa dnevnog reda.

Boban Ranđelović
odbornik, šef odborničke grupe Odgovorno za Aleksinac


# Boban Ranđelović Grujica Veljković festival Festival prvoizvedenih predstava Sergej Trifunović SO Aleksinac Odgovorno za Aleksinac
@WhistlerDick @


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima