Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Бивши председник одбора алексиначког позоришног фестивала тужио Трифуновића због увреда

rss

08.03.2019. Јужне вести

Сада већ бивши председник одбора алексиначког Фестивала првоизведених представа Грујица Вељковић је поднео тужбу против глумца Сергеја Трифуновића који је био забрањен на овом фестивалу, јер каже да га је увредио писмом које је глумац Милош Ђорђевић прочитао након изведбе представе Боливуд.

Прес конференција после представе "Боливуд"

Ни пар месеци након завршетка позоришног фестивала у Алексинцу се страсти нису смириле. Уместо позоришних представа и глумачких изведби фестивал је обележио Сергеј Трифуновић, тада само глумац, а данас и лидер политичког покрета.

Само пар дана пред фестивал представа у којој игра главну улогу је избачена са репертоара, а осим подршке публике, на његову страну стали су и глумци.

Тако је његов колега Милош Ђорђевић након извођења представе "Боливуд" на сцени алексиначког Дома културе прочитао Трифуновићево писмо.

У њему се захвалио колегама што су "здушно одбранили образ еснафа", али и публици и "грађанима слободарског Алексинца" на храбрости и непристајању на лаж и понижавање.

Ипак, пар редова је упутио и Вељковићу.

Нигде нећеш одавде тужни мој Грујице, у гузици у коју покушаваш да уђеш одавно места нема, да си ишао у позориште и читао нешто, схватио би где одлазе такви као ти. Твоји Алексинчани слободни и дивни храбри људи, као и моје колеге, ми ћемо у вечност, јер светлу стремимо, ти и слични Грујице, ви ћете у вечити мрак неке гузице - прочитао је Ђорђевић на сцени.

Због тога је и Трифуновића као аутора, али и Ђорђевића који је прочитао писмо, Вељковић тужио. Каже да сматра да такве увреде није заслужио.

Ја сам био само неко ко је био одређен да у име фестивалског одбора да неко саопштење и нисам заслужио да добијам било какве увреде везано за то - кратко је прокоментарисао Вељковић.

Новинари нису успели да ступе у контакт са глумцем Милошем Ђорђевићем, а Трифуновић је новинарима пре пар дана рекао да ће одговорити на питања и прокоментарисати ову тужбу, али се више није јављао нити одговарао на поруке.

Подсетимо, након што је у последњи час представа са Трифуновићем избачена са фестивала глумци су враћали карте, заменску представу глумац и управник БДП-а играо је са аматером, репертоар се мењао, а Сергејев отац Тома Трифуновић, дугогодишњи уметнички директор, због забрањивања представе је поднео оставку.

Извор


# Грујица Вељковић Центар за културу и уметност позориште фестивал Фестивал првоизведених представа Сергеј Трифуновић Боливуд Тома Трифуновић
@cekulaleksinac @WhistlerDick @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима