Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Саопштење за јавност алексиначких демократа

rss

29.12.2011.

Општински одбор Демократске странке у Алексинцу честита свим грађанима Општине Алексинац предстојеће новогодишње и божићне празнике, са искреном жељом да наредну годину проведете у срећи, здрављу и благостању.

Саопштење за јавност алексиначких демократа

Протекла година је за грађане општине Алексинац била у знаку кризе, са тешким пословањем и ограниченим зарадама, са бројним одрицањима и штедњама. Упркос очековањима грађана, локална самоуправа је у потпуности изневерила та очекивања. Када се сумира ова 2011. година као и последње 8 године рада коалиције на власти коју чине Српска радикална странка, Демократска странка Србије и Социјалистичка партија Србије, као резултат нестабилне локалне политичке ситуације, злоупотреба , непрофесионализма и нерада тимова задужених за развој инфраструктуре и подизања услова живота, грађани Општине Алексинац су се константно суочавали са небројеним нереализованим пројектима и тешкоћама у остваривању својих права кроз представнике у локалном парламенту.

Наредна година доноси могућност да грађани непосредно учествују и донесу важне политичке и економско-социјалне одлуке кроз избор свог политичког партнера.

Водећи се тиме да само усмерени потенцијали, енергија и јасно одређени циљеви стварају услове за нужно укључување наше Општине у развојне процесе региона, преузели смо иницијативу да кренемо у високо одговоран процес стратешког планирања развоја наше Општине.

Општински одбор Демократске странке у Алексинцу је израдио План за препород Општине Алексинац који се заснива на реалним инвестиционим, инфраструктурним и кадровским капацитетима наше средине. Сагледавајући све друштвено-економске аспекте у којој се налази локална самоуправа, акценат ће бити стављен на приоритени развој и подршку оних области привредних и ванпривредних ресурса који ће најбрже довести до нових инвестиционих пројеката, отварање нових радних места и подизање општег стандарда живота наших грађана.

Општински одбор Демократске странке позива младе и искусне стручњаке из области економије, здравства, образовања, енергетике, пољопривреде без обзира на политичко опредељење да се активно укључе у рад нашег тима, у изради стратегије и акционог плана за развој Општине Алексинац, како би окупили најбоље људе око најбољих и најнапреднијих идеја.

Такође, позивамо локалне заједнице да Демократској странци упуте предлоге за инфраструктурни развој Месних заједница, кроз пројекте који се тичу пољопривреде, покретања производних делатности, очување животне средине кроз прераду секундарних сировина, искоришћавање природних потенцијала и израду пројеката за производњу органских пољопривредних производа за извоз.

Наша визија развоја Општине јасно говори о томе у ком правцу она треба да се креће и она може бити реализована само консензусом свих политичких и друштвених фактора локалне самоуправе.

Са жељом да Демократска странка у Алексинцу постане носилац развоја наше средине, отварајући врата свима и свакој идеји која се креће ка заједничком циљу, свим грађанима још једном желимо поред среће и здравља, пуно политичке мудрости и одговорности у наредној 2012. години.

 

Председник Општинског одбора
Милан Вељковић

 

Коментара: 6


# Алексинац Милан Вељковић
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+0) (-0)

  Kolega alkoholicar 29.12.2011.
  Sigurno ti neko pisao ovaj tekst,ili si bio trezan,hahaha

 • (+0) (-0)

  горан 03.01.2012.
  Недао Бог да буду носоиоци развоја.

 • (+0) (-0)

  yome 08.01.2012.
  konacno asfaltirace se put KULINA -LJUPTEN ili i tu ima skriljaca pa stoji onakav 20 godina da ga posle obnove ne bi rusili...

 • (+0) (-0)

  Pogrešna adresa 08.01.2012.
  Za put KULINA-LJUPTEN pitajte direkciju koju vode SPS i Radikali, obzirom da se njihov program politički svodi samo na krpljenje rupa i otvaranje novih radnih mesta.

 • (+0) (-0)

  yome 10.01.2012.
  Onda motke u ruke i izbacite ih kad direkciju za puteve vode najmanje 20 godina-naravno nesposobno-steta sto nismo pisali godine na one zakrpe imali bi muzej mozda bi i neki turista navratio...

 • (+0) (-0)

  Mik 31.03.2012.
  jao Mico kad bi te skinuli s kurca kako bi lepo bilo


[ Додај коментар ]