Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Saopštenje za javnost aleksinačkih demokrata

rss

29.12.2011.

Opštinski odbor Demokratske stranke u Aleksincu čestita svim građanima Opštine Aleksinac predstojeće novogodišnje i božićne praznike, sa iskrenom željom da narednu godinu provedete u sreći, zdravlju i blagostanju.

Saopštenje za javnost aleksinačkih demokrata

Protekla godina je za građane opštine Aleksinac bila u znaku krize, sa teškim poslovanjem i ograničenim zaradama, sa brojnim odricanjima i štednjama. Uprkos očekovanjima građana, lokalna samouprava je u potpunosti izneverila ta očekivanja. Kada se sumira ova 2011. godina kao i poslednje 8 godine rada koalicije na vlasti koju čine Srpska radikalna stranka, Demokratska stranka Srbije i Socijalistička partija Srbije, kao rezultat nestabilne lokalne političke situacije, zloupotreba , neprofesionalizma i nerada timova zaduženih za razvoj infrastrukture i podizanja uslova života, građani Opštine Aleksinac su se konstantno suočavali sa nebrojenim nerealizovanim projektima i teškoćama u ostvarivanju svojih prava kroz predstavnike u lokalnom parlamentu.

Naredna godina donosi mogućnost da građani neposredno učestvuju i donesu važne političke i ekonomsko-socijalne odluke kroz izbor svog političkog partnera.

Vodeći se time da samo usmereni potencijali, energija i jasno određeni ciljevi stvaraju uslove za nužno uključuvanje naše Opštine u razvojne procese regiona, preuzeli smo inicijativu da krenemo u visoko odgovoran proces strateškog planiranja razvoja naše Opštine.

Opštinski odbor Demokratske stranke u Aleksincu je izradio Plan za preporod Opštine Aleksinac koji se zasniva na realnim investicionim, infrastrukturnim i kadrovskim kapacitetima naše sredine. Sagledavajući sve društveno-ekonomske aspekte u kojoj se nalazi lokalna samouprava, akcenat će biti stavljen na prioriteni razvoj i podršku onih oblasti privrednih i vanprivrednih resursa koji će najbrže dovesti do novih investicionih projekata, otvaranje novih radnih mesta i podizanje opšteg standarda života naših građana.

Opštinski odbor Demokratske stranke poziva mlade i iskusne stručnjake iz oblasti ekonomije, zdravstva, obrazovanja, energetike, poljoprivrede bez obzira na političko opredeljenje da se aktivno uključe u rad našeg tima, u izradi strategije i akcionog plana za razvoj Opštine Aleksinac, kako bi okupili najbolje ljude oko najboljih i najnaprednijih ideja.

Takođe, pozivamo lokalne zajednice da Demokratskoj stranci upute predloge za infrastrukturni razvoj Mesnih zajednica, kroz projekte koji se tiču poljoprivrede, pokretanja proizvodnih delatnosti, očuvanje životne sredine kroz preradu sekundarnih sirovina, iskorišćavanje prirodnih potencijala i izradu projekata za proizvodnju organskih poljoprivrednih proizvoda za izvoz.

Naša vizija razvoja Opštine jasno govori o tome u kom pravcu ona treba da se kreće i ona može biti realizovana samo konsenzusom svih političkih i društvenih faktora lokalne samouprave.

Sa željom da Demokratska stranka u Aleksincu postane nosilac razvoja naše sredine, otvarajući vrata svima i svakoj ideji koja se kreće ka zajedničkom cilju, svim građanima još jednom želimo pored sreće i zdravlja, puno političke mudrosti i odgovornosti u narednoj 2012. godini.

 

Predsednik Opštinskog odbora
Milan Veljković

 

Komentara: 6


# Aleksinac Milan Veljković
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+0) (-0)

  Kolega alkoholicar 29.12.2011.
  Sigurno ti neko pisao ovaj tekst,ili si bio trezan,hahaha

 • (+0) (-0)

  goran 03.01.2012.
  Nedao Bog da budu nosoioci razvoja.

 • (+0) (-0)

  yome 08.01.2012.
  konacno asfaltirace se put KULINA -LJUPTEN ili i tu ima skriljaca pa stoji onakav 20 godina da ga posle obnove ne bi rusili...

 • (+0) (-0)

  Pogrešna adresa 08.01.2012.
  Za put KULINA-LJUPTEN pitajte direkciju koju vode SPS i Radikali, obzirom da se njihov program politički svodi samo na krpljenje rupa i otvaranje novih radnih mesta.

 • (+0) (-0)

  yome 10.01.2012.
  Onda motke u ruke i izbacite ih kad direkciju za puteve vode najmanje 20 godina-naravno nesposobno-steta sto nismo pisali godine na one zakrpe imali bi muzej mozda bi i neki turista navratio...

 • (+0) (-0)

  Mik 31.03.2012.
  jao Mico kad bi te skinuli s kurca kako bi lepo bilo


[ Dodaj komentar ]