Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Нова - стара власт, Димић поново председник

rss

05.06.2012. Извор: РТС, општина Алексинац

У Алексинцу су верификовани мандати и конституисана Скупштина. За председника општине изабран је Иван Димић из ДСС-а, који је и у претходне четири године био на тој функцији.

Скупштина у Алексинцу

Тесном већином локалну власт у Алексинцу формирали су ДСС, Демократска странка, Јединствена Србија и ПУПС. Ове странке имају 28 од 55 одборника у Скупштини.

За председника општине изабран је Иван Димић из ДСС-а, а председник Скупштине је Милан Вељковић из Демократске странке.

"Од почетка је постојала друга коалиција која је формално имала већину и у тој коалицији није било ни ДС-а ни ДСС-а. Ми смо били принуђени да сарађујемо, а када смо кренули у ту причу схватили смо да се слажемо око приоритета у општини Алексинац. После тога су нам се придружили Јединствена Србија и ПУПС", каже Иван Димић, председник општине Алексинац (ДСС).

За председника Скупштине општине Алексинац изабран је Милан Вељковић, професор из Алексинца, за кога је гласало 29 одборника.

Милан Вељковић, председник Скупштине Алексинца каже да мисли да политичка тензија треба да се спусти и да се, како каже, прионе на посао, јер је Алексинац у претходним годинама доста изгубио.

На листи кандидата за заменика председника СО Алексинац нашли су се Момчило Антанасковић, председник ОО ЈС и Мирољуб Павковић, одборник СПС-а. Гласовима 28 одборника СО Алексинац за заменика је изабран Момчило Антанасковић.

За секретара алексиначке Скупштине изабран је Драган Милојевић (ДСС), дипломирани правник из Алексинца, који је дужност секретара вршио и у претходном сазиву локалног парламента.

Српска напредна странка, УРС и СПС су у опозицији. Ненад Станковић из СНС-а, каже да оваква већина не може дуго да функионише у локалној скупштини.

На локалним изборима 6. маја СНС је добио 16 одборника, ДСС 13, ДС 10, УРС петоро и коалиција око СПС-а 11 одборника.

Како нико од одборника опозиције није присуствовао другој седници, а владајућа коалиција обезбедила кворум за рад и одлучивање, једногласном одлуком за председника општине Алексинац поново је изабран Иван Димић, председник ОО ДСС, иначе дипломирани инжењер електротехнике.

За заменика председника општине изабран је Миодраг Ђорђевић, који је функцију заменика вршио и у периоду од 2009-2012. године, док су за чланове Општинског већа изабрани: Зоран Стевановић (ДСС), Владица Михајловић (ДСС), Ана Поповић (ПУПС), Драган Николић (ПУПС), Игор НИколић (ЈС), Тихана Петровић (ДС), Дејан Лазић (ДС), Србобран Бранковић (ДС) и Љиљана Милојевић (ДС).

У свом експозеу пред одборницима СО Алексинац, нови стари председник општине Иван Димић обећао је да ће ново општинско руководство радити у складу са законом и у интересу грађана, и истакао да ће учинити све да се поправи економска ситуација у општини Алексинац, да ће се радити на унапређењу рада општинске управе, на привлачењу страних инвеститора, и још много тога.

 


# председник општине Иван Димић Алексинац власт председник Драган Николић Милан Вељковић Мирољуб Павковић Миодраг Ђорђевић Момчило Антанасковић Ненад Станковић Зоран Стевановић Драган Милојевић Србобран Бранковић Јединствена Србија СО Алексинац Ана Поповић
@JS_domacinski @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима