Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Поједине трговинске радње у Алексинцу не поштују меру о скраћивању радног времена

rss

23.11.2020. Општина Алексинац

Данас је у сали Скупштине општине Алексинац одржана седница Штаба за ванредне ситуације.

Поједине трговинске радње у Алексинцу не поштују меру о скраћивању радног времена

Констатовано је да се епидемиолошка ситуација на територији општине Алексинац погоршала.

У прилог томе достављен је Извештај о броју заражених Опште болнице, према коме је у периоду од 16.11.2020. до 23.11.2020.године на пср. тесту тестиран 221 пацијент, од тога је 75 позитивно, на антигенском тесту тестирано је 352 пацијента од тога је 51 позитиван.

У Дому здравља на пср. тесту тестирано је 106 пацијената од тога је 29 позитивних, на антигенском тесту тестирано је 218 пацијената од тога је 92 позитивно. Укупан број тестираних у протеклих недељу дана је 897, од којих је 247 пацијената позитивно.

Чланови Штаба одбили су захтев Уније синдиката просветних радника Алексинац, за давање препоруке за одвијање наставе путем интернета, јер по индикацијама које су достављене Штабу од стране школа, нема разлога за одржавање наставе путем интернета. Штаб за ванредне ситуације општине Алексинац обавестио је подносиоца захтева да се примењују мере Републичког штаба за ванредне ситуације, а у циљу заштите и спречавања ширења инфекције изазване вирусом „Covid-19“.

Усвојен је и Закључак према коме ће ЈКП "Комуналне услуге" наставити са дезинфекцијом јавних површина.

Начелник ПС Алексинац Срђан Токић обавестио је чланове Штаба да поједине трговинске радње у Алексинцу не поштују меру Републичког кризног штаба о скраћивању радног времена.


# синдикат штаб за ванредне ситуације коронавирус
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима