Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Pojedine trgovinske radnje u Aleksincu ne poštuju meru o skraćivanju radnog vremena

rss

23.11.2020. Opština Aleksinac

Danas je u sali Skupštine opštine Aleksinac održana sednica Štaba za vanredne situacije.

Pojedine trgovinske radnje u Aleksincu ne poštuju meru o skraćivanju radnog vremena

Konstatovano je da se epidemiološka situacija na teritoriji opštine Aleksinac pogoršala.

U prilog tome dostavljen je Izveštaj o broju zaraženih Opšte bolnice, prema kome je u periodu od 16.11.2020. do 23.11.2020.godine na psr. testu testiran 221 pacijent, od toga je 75 pozitivno, na antigenskom testu testirano je 352 pacijenta od toga je 51 pozitivan.

U Domu zdravlja na psr. testu testirano je 106 pacijenata od toga je 29 pozitivnih, na antigenskom testu testirano je 218 pacijenata od toga je 92 pozitivno. Ukupan broj testiranih u proteklih nedelju dana je 897, od kojih je 247 pacijenata pozitivno.

Članovi Štaba odbili su zahtev Unije sindikata prosvetnih radnika Aleksinac, za davanje preporuke za odvijanje nastave putem interneta, jer po indikacijama koje su dostavljene Štabu od strane škola, nema razloga za održavanje nastave putem interneta. Štab za vanredne situacije opštine Aleksinac obavestio je podnosioca zahteva da se primenjuju mere Republičkog štaba za vanredne situacije, a u cilju zaštite i sprečavanja širenja infekcije izazvane virusom „Covid-19“.

Usvojen je i Zaključak prema kome će JKP "Komunalne usluge" nastaviti sa dezinfekcijom javnih površina.

Načelnik PS Aleksinac Srđan Tokić obavestio je članove Štaba da pojedine trgovinske radnje u Aleksincu ne poštuju meru Republičkog kriznog štaba o skraćivanju radnog vremena.

Komentara: 0


# sindikat štab za vanredne situacije koronavirus
@


 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima