Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Отворен реновиран школски објекат у Гредетину

rss

29.12.2014. Радио Алексинац, Алексинац.Нет

Од ове школске године ученици у Гредетину имају боље услове за рад у реновираном објекту који је данас свечано отворен.

Отворен реновиран школски објекат у Гредетину

Стицајем околности, ово је јубиларна година за школу у овом месту, јер се за Гредетин везује и дуга традиција школства.

Како је истакао директор Основне школе „Стојан Живковић Столе “ из Трњана Саша Анђелковић, радови на објекту истуреног одељења у  Гредетину коштали су преко осам милиона динара, а финансирани су из буџета Општине Алексинац.

- Ученици ће од ове школске године имати боље и лепше услове рада, а то сигурно не бисмо могли сами да им омогућимо. Уз помоћ локалне самоуправе сва средства су обезбеђена из буџета, па бих се захвалио и њима јер су имали разумевања и слуха за наше ученике.

Отварању су присуствовали и председник општине Алексинац, Ненад Станковић и Драган Јовановић, начелник одељења за општу управу и друштвене делатности.

Школа у Гредетину је годинама у плановима за реконструкцију, али су приоритет стицајем објективних околности имали други школски објекти на територији наше општине. Ипак, буџетом за 2014. годину предвиђена су средства и за ову намену, па ће ученици од сада наставу похађати у савремено уређеној школи, истакао је и председник општине Ненад Станковић.

- Било је битно да се уради ово главно и најскупље, а сада је потребно много мање инвестирати у учионице, рачунаре и неке друге садржаје. То није толико тешко и неизводљиво, као што је било ово што смо већ урадили. Треба да чувамо ову школу за наредне генерације ученика, али и за колеге који раде овде, да осећају задовољство што долазе у ову школу – поручио је Станковић.

Јовановић: Школа у Гредетину реновирана због лошег стања, не због јубилеја

Начелник Управе за друштвену делатност Општине Алексинац Драган Јовановић изразио је задовољство што крај ове календарске године обележавају лепа и позитивна дешавања у школству, јер је поред овог данас отворен и реновирани део школе „Смех и суза“, и додао да се нада да ће нови и савремени објекат допринети још бољим резултатима ученика ове школе.

- Реновирање нисмо подржали због јубилеја школе, већ због ургентне ситуације. Објекат је био без крова, прокишњавао је, трагови влаге се још увек примећују, па нас је хитност определила да у овој години обезбедимо инвестиције да се овај објекат реновира на задовољство свих ученика, родитеља и наравно самих наставника у овој школи.

Општина Алексинац у реновирање овог објекта уложила је око 8.000.000,00 динара.


# председник општине школе Ненад Станковић школа Гредетин Стојан Живковић Столе ОШ Саша Анђелковић Драган Јовановић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима