Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Otvoren renoviran školski objekat u Gredetinu

rss

29.12.2014. Radio Aleksinac, Aleksinac.Net

Od ove školske godine učenici u Gredetinu imaju bolje uslove za rad u renoviranom objektu koji je danas svečano otvoren.

Otvoren renoviran školski objekat u Gredetinu

Sticajem okolnosti, ovo je jubilarna godina za školu u ovom mestu, jer se za Gredetin vezuje i duga tradicija školstva.

Kako je istakao direktor Osnovne škole „Stojan Živković Stole “ iz Trnjana Saša Anđelković, radovi na objektu isturenog odeljenja u  Gredetinu koštali su preko osam miliona dinara, a finansirani su iz budžeta Opštine Aleksinac.

- Učenici će od ove školske godine imati bolje i lepše uslove rada, a to sigurno ne bismo mogli sami da im omogućimo. Uz pomoć lokalne samouprave sva sredstva su obezbeđena iz budžeta, pa bih se zahvalio i njima jer su imali razumevanja i sluha za naše učenike.

Otvaranju su prisustvovali i predsednik opštine Aleksinac, Nenad Stanković i Dragan Jovanović, načelnik odeljenja za opštu upravu i društvene delatnosti.

Škola u Gredetinu je godinama u planovima za rekonstrukciju, ali su prioritet sticajem objektivnih okolnosti imali drugi školski objekti na teritoriji naše opštine. Ipak, budžetom za 2014. godinu predviđena su sredstva i za ovu namenu, pa će učenici od sada nastavu pohađati u savremeno uređenoj školi, istakao je i predsednik opštine Nenad Stanković.

- Bilo je bitno da se uradi ovo glavno i najskuplje, a sada je potrebno mnogo manje investirati u učionice, računare i neke druge sadržaje. To nije toliko teško i neizvodljivo, kao što je bilo ovo što smo već uradili. Treba da čuvamo ovu školu za naredne generacije učenika, ali i za kolege koji rade ovde, da osećaju zadovoljstvo što dolaze u ovu školu – poručio je Stanković.

Jovanović: Škola u Gredetinu renovirana zbog lošeg stanja, ne zbog jubileja

Načelnik Uprave za društvenu delatnost Opštine Aleksinac Dragan Jovanović izrazio je zadovoljstvo što kraj ove kalendarske godine obeležavaju lepa i pozitivna dešavanja u školstvu, jer je pored ovog danas otvoren i renovirani deo škole „Smeh i suza“, i dodao da se nada da će novi i savremeni objekat doprineti još boljim rezultatima učenika ove škole.

- Renoviranje nismo podržali zbog jubileja škole, već zbog urgentne situacije. Objekat je bio bez krova, prokišnjavao je, tragovi vlage se još uvek primećuju, pa nas je hitnost opredelila da u ovoj godini obezbedimo investicije da se ovaj objekat renovira na zadovoljstvo svih učenika, roditelja i naravno samih nastavnika u ovoj školi.

Opština Aleksinac u renoviranje ovog objekta uložila je oko 8.000.000,00 dinara.


# predsednik opštine škole Nenad Stanković škola Gredetin Stojan Živković Stole OŠ Saša Anđelković Dragan Jovanović
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima