Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Одржана 68. седница Општинског већа

rss

04.09.2015. Фејсбук страница општине

Јуче је, у сали Скупштине општине, одржана 68. седница Општинског већа.

Одржана 68. седница Општинског већа

Овом приликом прихваћена је одлука о стипендирању ученика и студената и праву на једнократну финансијску подршку младим талентима са територије општине Алексинац. Такође, прихваћен је и предлог да новчани износ стипендија буде повећан, тако да ће од ове године одлични ученици примати 4.000, а студенти 6.000 динара.

У наставку седнице дата је сагласност и на расподелу средстава за суфинансирање пројеката из буџета општине Алексинац ради остваривања јавног интереса у области јавног информисања за 2015. годину.

На 68. заседању Општинског већа, прихваћен је и извештај о оствареним приходима и расходима општинског буџета за првих шест месеци ове године. Већници су овом приликом прихватили и измене одлуке о највишим износима накнаде штете настале услед уједа напуштених животиња у поступку за мирно решавање спора, па ће у наредном периоду висина накнаде бити 40.000 динара.

На јучерашњој седници прихваћен је нацрт плана зимског одржавања општинских путева, улица и јавних површина у Алексинцу, али ће завршну реч о томе дати одборници на наредној седници Скупштине.

У наставку седнице Општинског већа прихваћена су вансудска поравнања са особама које су претрпеле уједе напуштених животиња.

 


# буџет финансије пси општинско веће информисање стипендије
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима