Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Održana 68. sednica Opštinskog veća

rss

04.09.2015. Fejsbuk stranica opštine

Juče je, u sali Skupštine opštine, održana 68. sednica Opštinskog veća.

Održana 68. sednica Opštinskog veća

Ovom prilikom prihvaćena je odluka o stipendiranju učenika i studenata i pravu na jednokratnu finansijsku podršku mladim talentima sa teritorije opštine Aleksinac. Takođe, prihvaćen je i predlog da novčani iznos stipendija bude povećan, tako da će od ove godine odlični učenici primati 4.000, a studenti 6.000 dinara.

U nastavku sednice data je saglasnost i na raspodelu sredstava za sufinansiranje projekata iz budžeta opštine Aleksinac radi ostvarivanja javnog interesa u oblasti javnog informisanja za 2015. godinu.

Na 68. zasedanju Opštinskog veća, prihvaćen je i izveštaj o ostvarenim prihodima i rashodima opštinskog budžeta za prvih šest meseci ove godine. Većnici su ovom prilikom prihvatili i izmene odluke o najvišim iznosima naknade štete nastale usled ujeda napuštenih životinja u postupku za mirno rešavanje spora, pa će u narednom periodu visina naknade biti 40.000 dinara.

Na jučerašnjoj sednici prihvaćen je nacrt plana zimskog održavanja opštinskih puteva, ulica i javnih površina u Aleksincu, ali će završnu reč o tome dati odbornici na narednoj sednici Skupštine.

U nastavku sednice Opštinskog veća prihvaćena su vansudska poravnanja sa osobama koje su pretrpele ujede napuštenih životinja.

 


# budžet finansije psi opštinsko veće informisanje stipendije
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima