Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Одржана 84. седница општинског већа - поништен конкурс за медије

rss

25.03.2016.

Данас је Општинско веће општине Алексинац одржало своју 84. седницу, на чијем се дневном реду нашло 12 тачака.

Одржана 84. седница општинског већа - поништен конкурс за медије

Пре почетка рада по дневном реду, општински већници су минутом ћутања одали почаст недавно преминулом општинском већнику, Љубиши Јеленићу.

Чланови Општинског већа су на данашњој седници усвојили Предлог одлуке о поништењу Одлуке о учешћу на конкурсу за суфинансирање Пројеката из буџета општине Алексинац ради остваривања јавног интереса у области јавног информисања у 2016. години. Наиме, ова одлука је поништена због несагласности са Правилником о суфинансирању пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања и сугестије, коју је након објаве Јавног позива у дневном листу „Народне новине“ упутила Коалиција медијских и новинарских удружења.

Данас је између осталог, дата сагласност и на нацрт Одлуке о оснивању посебне организационе јединице за успостављање услуге „Помоћ у кући“. Према речима директорке Центра за социјални рад, Јасне Николић, Закон о социјалној заштити предвиђа да свака јединица локалне самоуправе мора утврдити мере и активности за подстицај и развој постојећих и нових услуга социјалне заштите. Иначе, у току је реализација пројекта „Смањење друштвене искључености у руралним областима кроз одрживу услугу Помоћ у кући“, чији је носилац Каритас Србије, а партнери на пројекту: општина Алексинац, општина Ражањ, центар за социјални рад општине Алексинац и Центар за социјални рад општине Ражањ. Пројекат се финансира из средстава Европске Уније, а реализује уз подршку Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања РС. Пројекат је усмерен на успостављање одрживих услуга помоћи у кући за одрасла и старија лица. Како је Центар за социјални рад општине Алексинац пружалац поменуте услуге, неопходно је основати посебну организациону јединицу за пружање услуге „Помоћ у кући“, а која је предуслов за лиценцирање услуге. Услугу ће користити 40 корисника са територије општине Алексинац. Пројекат ће бити финансиран средствима Европске Уније 12 месеци, а по окончању, јединица локалне самоуправе ће одлучити о даљем пружању услуге.

У даљем раду, већници су усвојили предлог Програма коришћења средстава буџетског фонда за заштиту животне средине за 2016. годину, као и Програм коришћења средстава за финансирање унапређења безбедности саобраћаја на путевима општине Алексинац за 2016. годину.

На крају, усвојена су два извештаја о раду за 2015. годину, о раду Правобранилаштва општине Алексинац и о реализацији годишњег Програма коришћења средстава за финансирање унапређења безбедности саобраћаја на путевима општине Алексинац.

Коментара: 2


# буџет општина саобраћај Центар за социјални рад општинско веће Јасна Николић заштита животне средине Љубиша Јеленић информисање помоћ у кући
@


 

▲ ▼ [+][-]


 • (+12) (-5)

  Rale 25.03.2016.
  Koji li je ekspert sastavljao tekst konkursa za medije.
  Ne moze sve copy / paste. Mora malo i mozak da se ukljuci neki put.

 • (+2) (-0)

  nisam rale 28.03.2016.
  ajde rale znamo ko si
  providan si sta se tolko nasladjujes kad i
  ti radis copy paste pa nikom ništa i to kopiras bas tog "eksperta"


[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима