Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Нови плаћени већник је Драгослав Ненадовић

rss

06.07.2016.

На 4. седници Општинског већа општине Алексинац одржаној данас усвојена је Одлука о изабраном лицу на сталном раду у Општинском већу, као и решења о давању сагласности за закључење вансудског поравнања са 14 лица, жртава уједа паса луталица.

Нови плаћени већник је Драгослав Ненадовић

Општинско веће ће и у овом сазиву имати једног плаћеног већника, који ће бити на сталном раду у Општини и за то примати месечну накнаду у висини од 85% нето зараде предвиђене за то место.

Ову функцију у наредном периоду обављаће Драгослав Ненадовић, дипломирани економиста из Алексинца, који је до недавно био на челу ЈП за путеве и стамбено-комуналну делатност општине Алексинац. Износ који ће он примити биће око 47 хиљада динара, што су отприлике примања запосленог радника у општинској управи са високом стручном спремом.

Против овакве одлуке био је члан општинске владе Зоран Станковић из Покрета социјалиста, а Момчило Антанасковић из УСС-а је био уздржан, који су своју одлуку образложили ставом њихових  општинских одбора. Већник Антанасковић је напоменуо да се он лично залаже за плаћеног већника питавши зашто његова надокнада није 100%, јер ће радити пуно радно време, али да је гласао против због става партије.

Принципијелни став ОО ПС по питању плаћених већника је да ту функцију не треба уводити у условима када се спроводе мере штедње на свим нивоима вршења власти у Републици Србији.

На дневном реду ове седнице нашло се и 14 вансудских поравнања са грађанима који су доживели уједе паса луталица и који ће добити појединачно у просеку између 30 и 40 хиљада динара. У прошлој години било је око стотинак случајева вансудских поравнања са оштећеним грађанима, што је много јефтинија варијанта за општински буџет од вођења скупих судских поступака уз очекиване пресуде у корист тужиоца.

Председник Ненад Станковић је предложио Општинском јавном правобранилаштву да приликом договора о вансудском поравнању затражи од оштећених детаљан опис места и животиње  где је дошло до напада, како би надлежне службе реаговале и елиминисале агресивног пса, на шта имају право по закону. Тако би се значајно смањио број опасних паса на јавним местима.

Коришћени материјали Фејсбук странице општине Алексинац, као и портала Радио Алексинац.

Коментара: 8


# буџет Драгослав Ненадовић пси Момчило Антанасковић општинско веће радно време Ненад Станковић Радио Алексинац луталице Зоран Станковић
@


 

▲ ▼ [+][-]


 • (+26) (-2)

  Swaner 06.07.2016.
  Суперишка.
  Доказао се у пзп.

 • (+24) (-0)

  ИВАНА 06.07.2016.
  Плаћен је само да би га склонили из ПЗП-а јер је упропастио то предузеће.

 • (+24) (-0)

  Grujica 06.07.2016.
  Ovo je strasno. Unistitelj da bude unapredjen u vecnika. Zato propadamo.

 • (+35) (-2)

  Milan 06.07.2016.
  Pravi čovek za takvo mesto, bez njega kasaba Aleksinac ne bi mogla da funkcioniše.

 • (+31) (-0)

  Senator 07.07.2016.
  Sve lepše od lepšeg. Devedesetih bio predsedik sps pa posle 5. oktobra bio kod Ivkovića a u jp putevi napravio veliki rusvaj zato je nagrađen sa jedno 80 hiljada din platom. On je dokaz da sps ne može da se promeni. Bravo Čedice?

 • (+9) (-0)

  Perica 15.07.2016.
  Ljudi,sta da vam kazem cela opstina je takva.U Opstini prave dva mokra cvora od po 30 000 eura,a pogledajte na sta grad lici.

 • (+0) (-2)

  Ivica Marenić 28.11.2016.
  Zbog pretpostavke da je Gosp. Dragoslav Nenadović bio samnom na odsluženju vojnog roka još tamo davne 1978 god. u Varaždinu a izgubili smo svaki kontakt molio bi vas ako je moguće da stupite s njim u vezu te provjerite da li je to osoba koju bi volio ćuti da mi se javi na e-mail.Hvala unaprijed a ako nije molio bi bilo kakav odgovor.67

 • (+1) (-2)

  Dragoslav Nenadovic 29.11.2016.
  Odgovor Marenicu
  Stari druze, silno si me obradovao.S nestrpljenjem ocekujem da se cujemo.Imam milion pitanja za tebe.Nasi vojnicki dani su toliko vredni da jos uvek nosim brkove iz vojske kao uspomenu.
  Redakcija Al.neta poslace mi tvoju adresu ili tebi moj e mail. Na tome im se posebno zahvaljujem. Veliki pozdrav


[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима