Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Нови плаћени већник је Драгослав Ненадовић

rss

06.07.2016.

На 4. седници Општинског већа општине Алексинац одржаној данас усвојена је Одлука о изабраном лицу на сталном раду у Општинском већу, као и решења о давању сагласности за закључење вансудског поравнања са 14 лица, жртава уједа паса луталица.

Нови плаћени већник је Драгослав Ненадовић

Општинско веће ће и у овом сазиву имати једног плаћеног већника, који ће бити на сталном раду у Општини и за то примати месечну накнаду у висини од 85% нето зараде предвиђене за то место.

Ову функцију у наредном периоду обављаће Драгослав Ненадовић, дипломирани економиста из Алексинца, који је до недавно био на челу ЈП за путеве и стамбено-комуналну делатност општине Алексинац. Износ који ће он примити биће око 47 хиљада динара, што су отприлике примања запосленог радника у општинској управи са високом стручном спремом.

Против овакве одлуке био је члан општинске владе Зоран Станковић из Покрета социјалиста, а Момчило Антанасковић из УСС-а је био уздржан, који су своју одлуку образложили ставом њихових  општинских одбора. Већник Антанасковић је напоменуо да се он лично залаже за плаћеног већника питавши зашто његова надокнада није 100%, јер ће радити пуно радно време, али да је гласао против због става партије.

Принципијелни став ОО ПС по питању плаћених већника је да ту функцију не треба уводити у условима када се спроводе мере штедње на свим нивоима вршења власти у Републици Србији.

На дневном реду ове седнице нашло се и 14 вансудских поравнања са грађанима који су доживели уједе паса луталица и који ће добити појединачно у просеку између 30 и 40 хиљада динара. У прошлој години било је око стотинак случајева вансудских поравнања са оштећеним грађанима, што је много јефтинија варијанта за општински буџет од вођења скупих судских поступака уз очекиване пресуде у корист тужиоца.

Председник Ненад Станковић је предложио Општинском јавном правобранилаштву да приликом договора о вансудском поравнању затражи од оштећених детаљан опис места и животиње  где је дошло до напада, како би надлежне службе реаговале и елиминисале агресивног пса, на шта имају право по закону. Тако би се значајно смањио број опасних паса на јавним местима.

Коришћени материјали Фејсбук странице општине Алексинац, као и портала Радио Алексинац.


# буџет Драгослав Ненадовић пси Момчило Антанасковић општинско веће радно време Ненад Станковић Радио Алексинац луталице Зоран Станковић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима