Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Невреме одсекло Алексинац од света

rss

25.06.2011. Алексинац.Нет

- Страховито невреме које је захватило нашу и околне пштине проузроковало комплетан нестанак електричне енергије.
- Због нестанка струје нестало је и воде, као и комуникација.
- Невреме проузроковало огромну штету.

Невреме одсекло Алексинац од света

15 села алексиначке општине захваћено је градом. Званичних извештаја и даље нема, али је очигледна огромна штета на њивама. Надземно поврће је готово уништено. За процену штете ће бити потребно неколико дана.

 

На улицама града синоћ је било крупног песка кога је вода донела са околних брда. У неким деловима града било је толико воде да су улице биле непроходне. Гране са дрвећа су направиле додатни застој, а алексиначка полиција је имала пуне руке посла око регулисања саобраћаја. Додатни проблем представљао је мркли мрак, јер није било ни осветљења нити месечине.

На почетку невремена нестало је и струје. По речима надлежних не зна се када ће доћи до опоравка система, а незванично се сазнаје да овакво стање може потрајати неколико дана.

У електропривреди кажу да покушавају све да би допремили струју до битних потрошача - водовода, болнице и хитних служби.

Главни квар је на далеководима који снабдевају алексиначку општину из правца Ниша, као и Крушевца. Поред тога постоји и штета на локалним системима који су лакше отклоњиви.

Након невремена десила се и саобраћајна несрећа на аутопуту када се једно возило преврнуло. Незванично сазнајемо да је двоје лакше повређено, а један од узрочника несреће је слаба видљивост.


# невреме саобраћај
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима