Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Nevreme odseklo Aleksinac od sveta

rss

25.06.2011. Aleksinac.Net

- Strahovito nevreme koje je zahvatilo našu i okolne pštine prouzrokovalo kompletan nestanak električne energije.
- Zbog nestanka struje nestalo je i vode, kao i komunikacija.
- Nevreme prouzrokovalo ogromnu štetu.

Nevreme odseklo Aleksinac od sveta

15 sela aleksinačke opštine zahvaćeno je gradom. Zvaničnih izveštaja i dalje nema, ali je očigledna ogromna šteta na njivama. Nadzemno povrće je gotovo uništeno. Za procenu štete će biti potrebno nekoliko dana.

 

Na ulicama grada sinoć je bilo krupnog peska koga je voda donela sa okolnih brda. U nekim delovima grada bilo je toliko vode da su ulice bile neprohodne. Grane sa drveća su napravile dodatni zastoj, a aleksinačka policija je imala pune ruke posla oko regulisanja saobraćaja. Dodatni problem predstavljao je mrkli mrak, jer nije bilo ni osvetljenja niti mesečine.

Na početku nevremena nestalo je i struje. Po rečima nadležnih ne zna se kada će doći do oporavka sistema, a nezvanično se saznaje da ovakvo stanje može potrajati nekoliko dana.

U elektroprivredi kažu da pokušavaju sve da bi dopremili struju do bitnih potrošača - vodovoda, bolnice i hitnih službi.

Glavni kvar je na dalekovodima koji snabdevaju aleksinačku opštinu iz pravca Niša, kao i Kruševca. Pored toga postoji i šteta na lokalnim sistemima koji su lakše otklonjivi.

Nakon nevremena desila se i saobraćajna nesreća na autoputu kada se jedno vozilo prevrnulo. Nezvanično saznajemo da je dvoje lakše povređeno, a jedan od uzročnika nesreće je slaba vidljivost.


# nevreme saobraćaj
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima