Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Ванредна ситуација због невремена

rss

06.01.2017. Радио Алексинац

Услед елементарне непогоде изазване снежним падавинама и јаким ветром, на јутрошњем заседању Штаба за ванредне ситуације општине Алексинац, донета је одлука о проглашењу ванредне ситуације на територији читаве општине.

Ванредна ситуација због невремена

Према речима заменика председника општине Чедомира Ракића, у рашчишћавање наноса укључена је сва механизација, којом општина располаже, али јак ветар отежава нормализацију саобраћаја.

– На свим путним правцима саобраћај се одвија отежано, чак имамо и путне правце где долази до застоја. Имамо велики проблем и са сеоским амбулантама, јер један број лекара и медицинског особља јутрос није дошао на посао, с обзиром да и аутобуске линије не раде. Према информацији добијеној од диспечера јутрос су редуковани сви поласци аутобуса из правца Ниша ка Београду, односно ка Алексинцу. Затворен је и ауто-пут из правца Ниша ка Београду и из правца Београда ка Нишу, код хотела Наис.

Путни правац према Бобовишту је у јако тешком стању. Ради се о регионалном путу, који је и веза за наше локалне путеве.

– Ми смо сада принуђени да чистимо не само локалне путеве, већ да се, тамо где је потребно, укључимо и у чишћење регионалних путева, јер возила републичког Предузећа за путеве нису у могућности да изађу на свим правцима. Ангажовали смо четири камиона Јавног предузећа за путеве, један велики камион из Комуналног предузећа и три скип машине које ће радити на уклањању снега са коловоза.

Екипе јавних предузећа на рашчишћавању путева радиће током целог дана и ноћас, каже Ракић, а ако то не да ефекта укључиће се и приватни сектор. Тренутни проблем није у механизацији, како он каже, већ у јаком ветру и наносима који отежавају чишћење.

Алексиначки путари спремни за ледени талас!?

Због ноћашњих и данашњих падавина, Јавно предузеће за путеве од јутрос је у трећем степену дежурства, а три екипе рашчишћавају градске и приградске улице, као и друге локалне саобраћајнице. Директор Милош Милошевић за Радио Алексинац напомиње да је ово предузеће спремно и за обилније падавине, као и да још увек има довољних количина соли и ризле, тако да најављене ниске температуре и нове падавине не би требало да стварају веће проблеме.

– Због ниских температура наредних дана очекују нас свакодневне интервенције и ангажовање додатних екипа, ако то буде било потребно. Механизација  је спремна за то, а на лагеру имамо и соли и ризле за све веће и битније интервенције. Уколико дође до неких обилнијих падавина, па буде проглашено ванредно стање, једино у тим ситуацијама ћемо бити принуђени да ангажујемо додатну механизацију. Тренутно, сопственом механизацијом можемо да постигнемо све оно што је предвиђено зимским одржавањем путева – поручује Милошевић.


# Чедомир Ракић општина путеви невреме саобраћај Радио Алексинац штаб за ванредне ситуације ванредна ситуација ванредно стање снег Милош Милошевић
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима