Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Лоше време отежава завршетак радова на замени водоводних цеви у граду

rss

05.12.2014. Радио Алексинац

Лоше време отежава завршетак радова на замени водоводних цеви у граду
Ниво акумулације "Бован" испод линије плављења

Лоше време отежава завршетак радова на замени водоводних цеви у граду

Радови на замени азбестних цеви у градском водоводу су при крају. Замењен је главни цевовод од 7,5 километара, а сада се раде секударни прикључци. где тренутни временски услови отежавају рад, пошто паралелно функционише стари вод и гради се нови, како потрошачи не би дуже време остајали без воде.

Лоша вест је да због неповољних временских услова постоји опасност да раскопане улице не буду асфалтиране пре пролећа због затварања асфалтих база. То је за радио Алексинац потврдио и руководилац на акумулацији „Бован“ Светислав Ранђеловић.

- Више од 90 процената радова у граду је окончано. Проблем је ово време које изискује продужетак радова због асфалтирања, бетонирања и преређивања водоводних прикључака. Али очекујемо да ће и тај део посла до краја године бити окончан.


Ниво акумулације "Бован" испод линије плављења

Кише које ових дана падају нису повећале водостај на Бованском језеру. Из акумулације „Бован“ испуштањем воде ниво језера је смањен за три метра, а у наредним месецима планира се испуштање нових количина и смањење нивоа за још шест метара. То ће допринети да пролећне бујице не угрозе акумулацију и површине низводно уз Моравицу, објашњава руководилац акумулације „Бован“ Светислав Ранђеловић.

- Сада је ситуација таква да ниво у акумулацији опада и негде је два метра испод нормалног успона. Та тенденција опадања наставиће се и наредних месеци, све до краја фебруара. Треба нагласити да смо сада испод оног простора који је резервисан за поплавни талас.

Како је навео Ранђеловић, зимски месеци ће бити искоришћени да се акумулација испразни и да се замени вода која је прошлогодишња новом водом из притока.

На главном цевоводу плански су замењене и неадекватне пластичне цеви. Ранђеловић истиче да су те цеви дотрајале и да је њихово уклањање било неопходно.


# Бованско језеро Радио Алексинац радови водовод Светислав Ранђеловић
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима