Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Loše vreme otežava završetak radova na zameni vodovodnih cevi u gradu

rss

05.12.2014. Radio Aleksinac

Loše vreme otežava završetak radova na zameni vodovodnih cevi u gradu
Nivo akumulacije "Bovan" ispod linije plavljenja

Loše vreme otežava završetak radova na zameni vodovodnih cevi u gradu

Radovi na zameni azbestnih cevi u gradskom vodovodu su pri kraju. Zamenjen je glavni cevovod od 7,5 kilometara, a sada se rade sekudarni priključci. gde trenutni vremenski uslovi otežavaju rad, pošto paralelno funkcioniše stari vod i gradi se novi, kako potrošači ne bi duže vreme ostajali bez vode.

Loša vest je da zbog nepovoljnih vremenskih uslova postoji opasnost da raskopane ulice ne budu asfaltirane pre proleća zbog zatvaranja asfaltih baza. To je za radio Aleksinac potvrdio i rukovodilac na akumulaciji „Bovan“ Svetislav Ranđelović.

- Više od 90 procenata radova u gradu je okončano. Problem je ovo vreme koje iziskuje produžetak radova zbog asfaltiranja, betoniranja i preređivanja vodovodnih priključaka. Ali očekujemo da će i taj deo posla do kraja godine biti okončan.


Nivo akumulacije "Bovan" ispod linije plavljenja

Kiše koje ovih dana padaju nisu povećale vodostaj na Bovanskom jezeru. Iz akumulacije „Bovan“ ispuštanjem vode nivo jezera je smanjen za tri metra, a u narednim mesecima planira se ispuštanje novih količina i smanjenje nivoa za još šest metara. To će doprineti da prolećne bujice ne ugroze akumulaciju i površine nizvodno uz Moravicu, objašnjava rukovodilac akumulacije „Bovan“ Svetislav Ranđelović.

- Sada je situacija takva da nivo u akumulaciji opada i negde je dva metra ispod normalnog uspona. Ta tendencija opadanja nastaviće se i narednih meseci, sve do kraja februara. Treba naglasiti da smo sada ispod onog prostora koji je rezervisan za poplavni talas.

Kako je naveo Ranđelović, zimski meseci će biti iskorišćeni da se akumulacija isprazni i da se zameni voda koja je prošlogodišnja novom vodom iz pritoka.

Na glavnom cevovodu planski su zamenjene i neadekvatne plastične cevi. Ranđelović ističe da su te cevi dotrajale i da je njihovo uklanjanje bilo neophodno.

Komentara: 1


# Bovansko jezero Radio Aleksinac radovi vodovod Svetislav Ranđelović
@


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+8) (-1)

    gradjanin 06.12.2014.
    Lose vreme u sred decembar, dal su ocekivali +30 C. Trebao je da udari mraz kao u Majdanpeku, pa da vidimo sta ce da rade


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima