Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Мајка и син страдали од струјног удара

rss

21.04.2017.

У селу Глоговица, од удара струје погинули су мајка и син, потврдио заменик Основног јавног тужиоца у Алексинцу Саша Стојановић.

Мајка и син страдали од струјног удара

Како је медијима потврђено у Полицијској управи Ниш, у четвртак око 18.30 у селу Глоговица код Алексинца од струјног удара су настрадали мајка М. М. (46) и њен малолетни син Д. М. (16).

Несрећа се, како су рекли мештани села, догодила када је од јаког ветра с оближње бандере на кућу страдалих пала жица под напоном.

Шеснаестогодишњи младић наводно је ухватио жицу голим рукама и погинуо од струјног удара.

Мајка је, покушавајући да спасе дете, такође страдала.

Трагедију су преживели отац и две ћерке.

Ради се о породици којој је струја искључена пре око месец дана, а која се након тога нелегално прикључила на електро мрежу.

Житељи Глоговице кажу да се ради о сиромашној петочланој породици. Они истичу да је пре око месец дана са напонске мреже искључено око 30 кућа у њиховом селу. Многе породице које имају болесне, децу или старе остале су без електричне енергије и основних услова за живот, тврде становници Глоговице.

Мајка и син настрадали су око 18 сати. Основно тужилаштво у Алексинцу је у сарадњи са полицијом обавило увиђај. Поступак је након увиђаја преузело Више јавно тужилаштво у Нишу.

Увиђај је извршило Основно јавно тужилаштво у Алексинцу.

Како медији пишу, породица је била лошијег материјалног стања, а недавно им је искључена струја и наводно су се, због хладног времена, пре неколико дана сами прикључили на електро-мрежу.

РТС, Новости


# Глоговица струја искључење погибија Маријана Петровић Дарко Петровић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима