Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Majka i sin stradali od strujnog udara

rss

21.04.2017.

U selu Glogovica, od udara struje poginuli su majka i sin, potvrdio zamenik Osnovnog javnog tužioca u Aleksincu Saša Stojanović.

Majka i sin stradali od strujnog udara

Kako je medijima potvrđeno u Policijskoj upravi Niš, u četvrtak oko 18.30 u selu Glogovica kod Aleksinca od strujnog udara su nastradali majka M. M. (46) i njen maloletni sin D. M. (16).

Nesreća se, kako su rekli meštani sela, dogodila kada je od jakog vetra s obližnje bandere na kuću stradalih pala žica pod naponom.

Šesnaestogodišnji mladić navodno je uhvatio žicu golim rukama i poginuo od strujnog udara.

Majka je, pokušavajući da spase dete, takođe stradala.

Tragediju su preživeli otac i dve ćerke.

Radi se o porodici kojoj je struja isključena pre oko mesec dana, a koja se nakon toga nelegalno priključila na elektro mrežu.

Žitelji Glogovice kažu da se radi o siromašnoj petočlanoj porodici. Oni ističu da je pre oko mesec dana sa naponske mreže isključeno oko 30 kuća u njihovom selu. Mnoge porodice koje imaju bolesne, decu ili stare ostale su bez električne energije i osnovnih uslova za život, tvrde stanovnici Glogovice.

Majka i sin nastradali su oko 18 sati. Osnovno tužilaštvo u Aleksincu je u saradnji sa policijom obavilo uviđaj. Postupak je nakon uviđaja preuzelo Više javno tužilaštvo u Nišu.

Uviđaj je izvršilo Osnovno javno tužilaštvo u Aleksincu.

Kako mediji pišu, porodica je bila lošijeg materijalnog stanja, a nedavno im je isključena struja i navodno su se, zbog hladnog vremena, pre nekoliko dana sami priključili na elektro-mrežu.

RTS, Novosti


# Glogovica struja isključenje pogibija Marijana Petrović Darko Petrović
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima