Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Мајка и син (16) које је убила струја живели у тешким условима

rss

21.04.2017. А Г

Жена Маријана Петровић (46) и њен син Дарко Петровић који је имао 16 година погинули су у среду увече од струјног удара у селу Глоговица код Алексинца. У тренутку погибије мајке и сина, дечаков отац Слађан Марковић био је у Београду, где ради као надничар.

Мајка и син (16) које је убила струја живели у тешким условима

Он није знао да су му син и супруга погинули све док није дошао у Глоговицу.

- Радим као надничар у Београду јер сам без посла још од 1993. године, када сам отишао из фирме у којој сам радио у Алексинцу. У три ујутру када сам дошао кући нисам знао да су ми син и супруга настрадали на лицу места јер су ми комшије из села рекле да су у болници и да се још увек не зна шта је са њима - испричао је Слађан.

- Још увек не могу да поверујем да их нема - додао је он.

Како незванично сазнаје "Блиц" у питању је породица која је у тешкој материјалној ситуацији.

- Ветар је жицу откачио, жица је пала у двориште, дете се ухватило за жицу, мајка кренула да спаси дете, и обоје су остали на месту мртви - рекао је извор "Блица".

Трагедија се догодила у среду, а мајка је страдала приликом покушаја да помогне сину.

Ранко Филиповић из села Лужане каже да је добро познавао породицу коју је задесила несвакидашња трагедија.

Њима је пре месец дана искључена струја, јер нису имали пара да плаћају рачуне. Због велике хладноће прикључили су се неком жицом, коју је ветар откачио па су и мајка и син настрадали од струјног удара.

Поводом овог трагичног догађаја јутрос су се испред зграде ЕПС у Алексинцу окупили мештани, комшије настрадале мајке и сина, који су на овај начин желели да им одају пошту.

Међу окупљенима нашла се и Снежана Петровић која и сама тешко живи, а због незавидне материјалне ситуације њен вуг за струју је милионски.

"Дугујем за струју милион и 600 хиљада динара. У кући одгајам и два унучета, живимо у мраку, не могу да окупам децу, да им скувам топлу храну, немамо грејање. Пре 20 година ми се муж повредио, био је дуго у болници, тада смо запали у дугове. Тражила сам помоћ од свих, нико нам ништа није дао. Морала сам да га лечим и одатле овај дуг", јада се несрећна жена.

Мајка и син биће сахрањени данас на месном гробљу.

Блиц, Курир


# Глоговица струја Лужане искључење погибија Маријана Петровић Дарко Петровић Снежана Петровић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима