Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Из ЕПС-а позивају грађане да се пријаве за бесплатне киловате

rss

21.04.2017. Бета

Поводом недавне трагедије у којој је од струјног удара настрадало двоје чланова пордице у селу Глоговица, Елетропривреда Србије издала је саопштење у коме подсећа све социјално угрожене грађане да имају могућност да бесплатно добију одређену количину електричне енергије на основу Уредбе о енергетски угроженом купцу, коју је донела Влада Србије.

Из ЕПС-а позивају грађане да се пријаве за бесплатне киловате

Потребно је да се пријаве служби социјалне заштите у својој локалној самоуправи, каже се у саопштењу ЕПС-а.

У саопштењу "ЕПС подсћа да Електропривреда Србије нема законско овлашћење да одређује нивое социјалне угрожености грађана нити да самовољно одређује ко има право на бесплатне киловат-сате.

ЕПС констатује да "на основу уредбе о енергетски угроженом купцу, умањење рачуна за електричну енергију у 2016. години користило је у просеку 48.000 домаћинстава месечно. Око 90 одсто енергетски угрожених купаца остварује максималан попуст од 2.071,4 динара или попуст у висини рачуна".

"Ова трагедија нас опомиње да поред тога што представља кривично дело самовласно прикључење на електричну мрежу угрожава безбедност и здравље лјуди и може да доводе до најтежих последица - губитка људског живота," закључуеје у саопштењу ЕПС-а.


# Београд Глоговица струја ЕПС Електропривреда искључење Електродистрибуција погибија
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима