Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Majka i sin (16) koje je ubila struja živeli u teškim uslovima

rss

21.04.2017. A G

Žena Marijana Petrović (46) i njen sin Darko Petrović koji je imao 16 godina poginuli su u sredu uveče od strujnog udara u selu Glogovica kod Aleksinca. U trenutku pogibije majke i sina, dečakov otac Slađan Marković bio je u Beogradu, gde radi kao nadničar.

Majka i sin (16) koje je ubila struja živeli u teškim uslovima

On nije znao da su mu sin i supruga poginuli sve dok nije došao u Glogovicu.

- Radim kao nadničar u Beogradu jer sam bez posla još od 1993. godine, kada sam otišao iz firme u kojoj sam radio u Aleksincu. U tri ujutru kada sam došao kući nisam znao da su mi sin i supruga nastradali na licu mesta jer su mi komšije iz sela rekle da su u bolnici i da se još uvek ne zna šta je sa njima - ispričao je Slađan.

- Još uvek ne mogu da poverujem da ih nema - dodao je on.

Kako nezvanično saznaje "Blic" u pitanju je porodica koja je u teškoj materijalnoj situaciji.

- Vetar je žicu otkačio, žica je pala u dvorište, dete se uhvatilo za žicu, majka krenula da spasi dete, i oboje su ostali na mestu mrtvi - rekao je izvor "Blica".

Tragedija se dogodila u sredu, a majka je stradala prilikom pokušaja da pomogne sinu.

Ranko Filipović iz sela Lužane kaže da je dobro poznavao porodicu koju je zadesila nesvakidašnja tragedija.

Njima je pre mesec dana isključena struja, jer nisu imali para da plaćaju račune. Zbog velike hladnoće priključili su se nekom žicom, koju je vetar otkačio pa su i majka i sin nastradali od strujnog udara.

Povodom ovog tragičnog događaja jutros su se ispred zgrade EPS u Aleksincu okupili meštani, komšije nastradale majke i sina, koji su na ovaj način želeli da im odaju poštu.

Među okupljenima našla se i Snežana Petrović koja i sama teško živi, a zbog nezavidne materijalne situacije njen vug za struju je milionski.

"Dugujem za struju milion i 600 hiljada dinara. U kući odgajam i dva unučeta, živimo u mraku, ne mogu da okupam decu, da im skuvam toplu hranu, nemamo grejanje. Pre 20 godina mi se muž povredio, bio je dugo u bolnici, tada smo zapali u dugove. Tražila sam pomoć od svih, niko nam ništa nije dao. Morala sam da ga lečim i odatle ovaj dug", jada se nesrećna žena.

Majka i sin biće sahranjeni danas na mesnom groblju.

Blic, Kurir


# Glogovica struja Lužane isključenje pogibija Marijana Petrović Darko Petrović Snežana Petrović
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima