Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Епилог патолошке љубоморе: 40 година за отмицу и убиство код Брадарца

rss

07.02.2018. Новости

Крушевљанин Миодраг Каралић осуђен на максималну казну затвора.
Он је Гордану Јосифовић киднаповао испред фирме, а затим јој испалио хице у образ и у теме

Жртва Гордана Јосифовић

Миодраг Каралић (58), из Крушевца, који је 5. децембра 2016. у Брадарцу крај Алексинца из освете убио бившу девојку Гордану Јосифовић (44) коју је пре тога киднаповао заједно с њеним момком Милуном Костићем (53), осуђен је у уторак у Вишем суду у Нишу на максималну казну од 40 година затвора.

Каралић је злочин починио из патолошке љубоморе, јер га је Гордана, с којом је био у вези осам година, оставила четири месеца раније и започела живот с Костићем, с којим је намеравала да се пресели у Аустрију.

Родбина покојне Гордане у сузама је саслушала изрицање пресуде.

- Правда је задовољена, а ми ћемо вечно жалити за Горданом - прокоментарисао је кратко, за "Новости", Горданин брат Горан Ђорђевић.

Читава драма почела је кобног децембарског дана око 16 сати, испред зграде техничког прегледа у којем је Гордана радила. Каралић је ушао у Милунов аутомобил и, претећи му пиштољем са задњег седишта, наредио да позове Гордану да изађе с посла. Када је она села у аутомобил на место сувозача, Каралић је, и даље уз претњу пиштољем, захтевао од Костића да вози, а с Горданом је одмах започео свађу. Захтевао је од ње да раскине везу с Костићем, а потом ју је ударио и испалио хитац, који је жену ранио у прст руке и натколеницу.

У Брадарцу крај Алексинца, Гордану је извео из аутомобила, прислонио јој пиштољ на образ и пуцао, а потом је испалио и други хитац у теме, наневши јој повреде од којих је преминула на лицу места.

После хладнокрвног убиства, наредио је Костићу да вози даље. Тело убијене је пронађено 6. децембра у 11.45, након чега је почела потера за убицом. Каралић, који је до 9. децембра био у бекству, ухапшен је на Новом Београду.

У завршници судског процеса, тужилаштво је одустало од оптужбе против Милуна Костића, који се првобитно такође сумњичио за помоћ учиниоцу после извршеног кривичног дела јер је, наводно, после убиства помогао Каралићу у скривању. Током главног претреса утврђено је да ипак нема Костићеве кривице, па је тужилаштво одустало од оптужбе против њега.

Према изјави Наде Ђорђевић, мајке убијене, њена ћерка је живела с Каралићем осам година, али га је напустила због насиља.

- Када га је први пут оставила и вратила се у нашу кућу, била је претучена, па је поднела пријаву полицији. После трећег одласка није више хтела да се враћа - казала је њена мајка.

J. Ћосић, Вечерње Новости


# убиство аутомобил Вечерње новости Брадарац Гордана Јосифовић Миодраг Каралић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима