Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Отети Милун давао конфузне изјаве, суд му вратио пасош и дозволу да иде

rss

16.12.2016. Блиц

Након што је полиција ухапсила Миодрага Каралића, који је киднаповао Гордану Јосифовић и Милуна Костића, а потом Гордану убио и бацио поред пута, а Милуна задржао као таоца, он је спроведен у истражни затвор у Нишу где је, како су рекли у полицији, давао "конфузне изјаве".

Милун Костић

Како пише "Блиц", саслушање Милуна Костића трајало је скоро осам сати, од суботе поподне па све после поноћи.

Међутим, иако је Више тужилаштво у Нишу тражило да Костићу, који иначе ради у Аустрији, буде одузет пасош да не би могао да изађе из земље, што су многи схватили као чињеницу да је и отети мушкарац сумњив, Виши суд је одбио овај предлог.

Како сазнајемо Виши суд је одбио одузимање пасоша мушкарцу који је био отет на пуних пет дана и који је присуствовао убиству његове девојке, јер је установљено да не постоје законски основи за одређивање ове мере.

Милун каже да у сваком случају не планира да напусти земљу како би био на располагању истражним органима.

- Немам никакву обавезу да останем овде, пасош ми није одузет, али сигурно нећу одмах отићи у Аустрију... Потребно ми је време да се одморим, опоравим и средим – рекао је је Костић и додао да ће бити на располагању истражним органима.

Како је присуствовао убиству његове девојке Гордане, и пет дана у колима био заточен под претњом пиштољем са убицом, Милун ће бити кључни сведок у случају против Каралића.

Иако исцрпљен од неспавања и страха Милун је за "Блиц" испричао шта је током тих дана преживео и како је дошло до злочина који је изненадио све.

- Око 16.20 сам дошао испред сервиса у којем је радила Гордана. Каралић ми је пришао са пиштољем, отворио врата и легао између предњег и задњег седишта. Ту се прикрио док Гордана није изашла из зграде и села на место сувозача – присећа се почетка отмице Костић.

Гордана Јосифовић

Након што су кренули из сервиса Каралић је Гордану почео да чупа за косу и удара.

- Негде у близини пружног прелаза, код „Вивиног“ стоваришта, испалио је први хитац. Метак јој је прошао кроз руку и ногу. Гоца је запомагала, тражила да је возимо у Хитну помоћ али је он одбио и наредио ми да возим ка Рибарској бањи а потом смо скренули ка Алексинцу – тихо, уз видљив напор, прича Милун и наставља:

- Када смо ушли у алексиначку општину зауставили смо се поред главног пута. Наредио ми је да возим у рикверц, да скренем на пољски пут, а онда и да зауставим возило. Ту је Гоцу извукао из кола и затворио врата. Чуо сам још две речи од ње, а онда је испалио два хица.

Након тога Карлић је са места сувозача Милуну командовао куда да вози, а на излазу из града Карлић одлучио је да га затвори у гепек.

Касније га је поново пустио и уз претњу пиштољем терао да вози даље ка Београду.

- Возили би 10 минута, па сат времена стајали. Он је причао како ће да убије мене, па себе.. - препричао је Милун.

Каралић је ухапшен у петак поподне на Новом Београду, а он и Милун су одмах пребачени у истражни затвор у Нишу. Након саслушања које је трајало скоро осам сати Милун Костић је, ослобођен свих сумњи, пуштен из истражног затвора око два сата у ноћи између суботе и недеље.

Због здравствених проблема и шока који је доживео Милун Костић је у понедељак више од десет сати провео на медицинским испитивањима.


# убиство Брадарац Гордана Јосифовић Милун Костић Миодраг Каралић
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима