Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Epilog patološke ljubomore: 40 godina za otmicu i ubistvo kod Bradarca

rss

07.02.2018. Novosti

Kruševljanin Miodrag Karalić osuđen na maksimalnu kaznu zatvora.
On je Gordanu Josifović kidnapovao ispred firme, a zatim joj ispalio hice u obraz i u teme

Žrtva Gordana Josifović

Miodrag Karalić (58), iz Kruševca, koji je 5. decembra 2016. u Bradarcu kraj Aleksinca iz osvete ubio bivšu devojku Gordanu Josifović (44) koju je pre toga kidnapovao zajedno s njenim momkom Milunom Kostićem (53), osuđen je u utorak u Višem sudu u Nišu na maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora.

Karalić je zločin počinio iz patološke ljubomore, jer ga je Gordana, s kojom je bio u vezi osam godina, ostavila četiri meseca ranije i započela život s Kostićem, s kojim je nameravala da se preseli u Austriju.

Rodbina pokojne Gordane u suzama je saslušala izricanje presude.

- Pravda je zadovoljena, a mi ćemo večno žaliti za Gordanom - prokomentarisao je kratko, za "Novosti", Gordanin brat Goran Đorđević.

Čitava drama počela je kobnog decembarskog dana oko 16 sati, ispred zgrade tehničkog pregleda u kojem je Gordana radila. Karalić je ušao u Milunov automobil i, preteći mu pištoljem sa zadnjeg sedišta, naredio da pozove Gordanu da izađe s posla. Kada je ona sela u automobil na mesto suvozača, Karalić je, i dalje uz pretnju pištoljem, zahtevao od Kostića da vozi, a s Gordanom je odmah započeo svađu. Zahtevao je od nje da raskine vezu s Kostićem, a potom ju je udario i ispalio hitac, koji je ženu ranio u prst ruke i natkolenicu.

U Bradarcu kraj Aleksinca, Gordanu je izveo iz automobila, prislonio joj pištolj na obraz i pucao, a potom je ispalio i drugi hitac u teme, nanevši joj povrede od kojih je preminula na licu mesta.

Posle hladnokrvnog ubistva, naredio je Kostiću da vozi dalje. Telo ubijene je pronađeno 6. decembra u 11.45, nakon čega je počela potera za ubicom. Karalić, koji je do 9. decembra bio u bekstvu, uhapšen je na Novom Beogradu.

U završnici sudskog procesa, tužilaštvo je odustalo od optužbe protiv Miluna Kostića, koji se prvobitno takođe sumnjičio za pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela jer je, navodno, posle ubistva pomogao Karaliću u skrivanju. Tokom glavnog pretresa utvrđeno je da ipak nema Kostićeve krivice, pa je tužilaštvo odustalo od optužbe protiv njega.

Prema izjavi Nade Đorđević, majke ubijene, njena ćerka je živela s Karalićem osam godina, ali ga je napustila zbog nasilja.

- Kada ga je prvi put ostavila i vratila se u našu kuću, bila je pretučena, pa je podnela prijavu policiji. Posle trećeg odlaska nije više htela da se vraća - kazala je njena majka.

J. Ćosić, Večernje Novosti


# ubistvo automobil Večernje novosti Bradarac Gordana Josifović Miodrag Karalić
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima