Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Отео, па убио бившу и њеног партнера?!

rss

07.12.2016. Новости

Пронађено тело Гордане Јосифовић (44), а за Милуном Костићем се и даље трага. Полиција сумња да је Миодраг Каралић (51) себи пресудио

Гордана Јосифовић

Гордана Јосифовић (44), чије је тело у уторак пронађено на сеоском путу, на улазу у место Брадарац, недалеко од Алексинца, према првим информацијама је киднапована и убијена. Полиција још трага за њеним партнером Милуном Костићем, за кога се сумња да је отет. Иза овог злочина, како незванично сазнајемо, стоји Миодраг Мишко Каралић (51), који се, засада, води као нестао.

Припадници Жандармерије данас су "чешљали" атаре села око Алексинца у потрази за Костићем и Каралићем. Сумња се да је Каралић и њега убио па починио самоубиство.

Мештанин оближњег села Мозгово Новица Петровић затекао је тело несрећне жене у бразди комшијине њиве, недалеко од пута, код скретања за четврто окно некадашњег алексиначког рудника. Горданина глава била је окренута према земљи, само се видела смеђа коса. На себи је имала црне фармерице, браон јакну и ципеле с високим штиклама. Запазио је и детаљ да су јој руке биле крваве.

- Уплашио сам се када сам видео тело. Ништа нисам дирао, и пошто нисам имао мобилни телефон код себе, отишао сам до продавнице у Брадарцу, како бих алармирао полицију. И даље не могу да се смирим због онога што сам видео - каже Новица Петровић, за "Новости".

Новица Петровић показује где је лежало тело убијене Фото: М. П.

Полиција и форензичари су веома брзо дошли на место где је пронађело тело и више сати радили увиђај. Портпарол Вишег јавног тужилаштва у Нишу Владимир Станојевић потврдио је, за "Новости", да је жена убијена. Тужилаштво је затражило обдукцију и тело је пребачено на Институт за судску медицину у Нишу.

Како сазнају "Новости", цела драма започела је 5. децембра, нешто после 16 сати, у Улици Милетине буне у насељу Уједињене нације у Крушевцу. Према информацијама до којих смо дошли, Миодраг Каралић Мишко је позајмио "опел кадет" од пријатеља и тако се неопажено приближио фирми где је радила несрећна Гордана Јосифовић.

Гордана је отета испред осигуравајуће куће у којој је радила

Спазио је Горданиног момка Милуна Костића, који је, паркиран у свом "голфу 3", чекао крај радног времена своје партнерке. Каралић је, како се сумња, ушао у Костићев ауто и запретио му пиштољем. Када се из Техничког прегледа "Сара" појавила Гордана, осумњичени је у њу уперио оружје и натерао је да уђе у ауто. После краћег двоумљења, oна је то и учинила.

- Камере су снимиле цео догађај који се одиграо у 16.20. Одмах смо позвали полицију, а потом смо наставили да зовемо наизменично Гордану и Милуна на мобилне телефоне како бисмо установили шта се дешава - сведоче, за "Новости", у фирми "Сара".

Горданине колеге су, заједно с њеним братом и сином, наставиле да их траже по околним местима, у Читлуку, Текијама, Макрешану, Каонику, надајући да се да ће потрага уродити плодом. Звали су и човека код кога је требало да оду Гордана и Милун по завршетку њеног радног времена.

- Нажалост, нисмо имали успеха, а онда смо чули страшну вест да је пронађено њено тело - причају колеге. - Гордана је код нас радила годину дана. Била је одличан познавалац осигурања, а пре свега је била изузетна мајка и пријатељица.

Сви, међутим, причају да је имала турбулентан живот, да се доста мучила, али и била вредна. Утучене колеге с којима смо разговарали причају о томе како се Гордана око 10 година забављала с Каралићем, али да је пре три-четири месеца заувек ставила тачку на ту везу.

- Покушавао је да се помири с њом, слао јој је поруке, али она га је одбијала, јер је за њу то била готова прича - причају колеге. - Пре око месец дана почела је да се забавља с Милуном. И стварно су били једно за друго. Он је чак планирао да је води за Аустрију, где живи већ деценијама. Спомињали су и венчање. Гордана је живела са старим родитељима.

Опроштајно писмо

Извор "Новости" незванично напомиње да је Каралић најављивао у кафани да ће нешто предузети, а прича се и да је оставио опроштајно писмо.

- Гордана је радила једно време као заступник осигурања у центру града у Немањиној улици, и ту је често Каралић, који годинама у Крушевцу има сервис за рачунаре, долазио по њу - каже извор "Новости". - Људи су их често виђали заједно.

Софија Бабовић - Милан Петковић


# Крушевац убиство Мозгово мобилни телефон Милан Петковић Брадарац Гордана Јосифовић Новица Петровић Милун Костић Миодраг Каралић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима