Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Друга фаза уређења платоа испред Дома културе

rss

26.09.2013. извор: Радио Алексинац, Алексинац.Нет

Судећи по завршеном тендеру, ускоро се може очекивати наставак радова на сређивању платоа испред Дома културе у Алексинцу.

И даље није јасно зашто није постављена табла о извођењу радова.

Друга фаза уређења платоа испред Дома културе

После два неуспешна покушаја, што због високе цене, што због непотпуне документације, тек на трећем тендеру посао је добила фирма „Шумадија гранит“ из Аранђеловца, која већ обавља припремне радове, и према најавама из Дирекције за урбанизам и изградњу општине Алексинац, извођач би требало да се већ следеће недеље појави на градилишту.

- Ми смо на овом трећем тендеру добили квалитетног, а јефтиног извођача. Хтео бих овом приликом да демантујем оно што су говорили одборници неких опозиционих странака, да је био скандал око избора извођача радова на уређењу платоа испред Дома културе – друга фаза. Одговорно тврдим да то није тачно и да смо ми у трећем покушају изабрали најјефтинијег и најквалитетнијег извођача – категоричан је први човек Дирекције за урбанизам и изградњу општине Алексинац Драгослав Живадиновић.

Аранђеловчани су се понудом обавезали да потребне послове ураде за нешто мање од 20 милиона динара, а рок завршетка радова је 62 дана. Други понуђач, Занатска задруга „Пионир“ Власотинце за исте радове потраживао је око 24 милиона динара.

Радови на уређењу платоа испред Дома културе изводе се у две фазе. Прва фаза обухватала је замену бетона, као и неопходних електро и водоводних инсталација, док друга фаза предвиђа постављање гранитних плоча на површини од око 1400 квадратних метара.

 

Подсећамо да ни у првој фази није постављена табла која обавештава о извођењу радова и вредности инвестиције. По речима извођача радова у првој фази, то је била обавеза извођача. Међутим, затајиле су и инспекцијске службе.

Поставља се питање какав то пример даје осталима, уколико у центру града није обавеза да се све ради по прописима. Да ли су закони у Алексинцу суспендовани или се ради о демонстрацији силе? Надамо се да се ради само о пропусту и да ће неко одговарати за овакво стање. У супротном, тежимо анархији.

Коментара: 2


# Драгослав Живадиновић
@ 

▲ ▼ [+][-]


  • (+0) (-0)

    Pera 26.09.2013.
    Ja i dalje ne mogu da verujem kakve su bandere postavili, bolje one stare da su ostale! Smeske s nas, a onaj ''Amfiteatar'' s rupu na sred pozornice...

  • (+0) (-0)

    Branko 26.09.2013.
    Ma dobro je to ali treba da bude sramota i ovu a i predhodnu vlast, ima ulica na dvesta do trista metara od same zgrade opštine, neasvaltirane ulice a mi bacamo toliki novac.Mislim da je bespotrebno.Trebalo bi da novinari Al.neta da krenu po tim ulicama kad je kisa da pokažu ljudima kako je težak život a oni se rasipaju našim novcem.


[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима