Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Druga faza uređenja platoa ispred Doma kulture

rss

26.09.2013. izvor: Radio Aleksinac, Aleksinac.Net

Sudeći po završenom tenderu, uskoro se može očekivati nastavak radova na sređivanju platoa ispred Doma kulture u Aleksincu.

I dalje nije jasno zašto nije postavljena tabla o izvođenju radova.

Druga faza uređenja platoa ispred Doma kulture

Posle dva neuspešna pokušaja, što zbog visoke cene, što zbog nepotpune dokumentacije, tek na trećem tenderu posao je dobila firma „Šumadija granit“ iz Aranđelovca, koja već obavlja pripremne radove, i prema najavama iz Direkcije za urbanizam i izgradnju opštine Aleksinac, izvođač bi trebalo da se već sledeće nedelje pojavi na gradilištu.

- Mi smo na ovom trećem tenderu dobili kvalitetnog, a jeftinog izvođača. Hteo bih ovom prilikom da demantujem ono što su govorili odbornici nekih opozicionih stranaka, da je bio skandal oko izbora izvođača radova na uređenju platoa ispred Doma kulture – druga faza. Odgovorno tvrdim da to nije tačno i da smo mi u trećem pokušaju izabrali najjeftinijeg i najkvalitetnijeg izvođača – kategoričan je prvi čovek Direkcije za urbanizam i izgradnju opštine Aleksinac Dragoslav Živadinović.

Aranđelovčani su se ponudom obavezali da potrebne poslove urade za nešto manje od 20 miliona dinara, a rok završetka radova je 62 dana. Drugi ponuđač, Zanatska zadruga „Pionir“ Vlasotince za iste radove potraživao je oko 24 miliona dinara.

Radovi na uređenju platoa ispred Doma kulture izvode se u dve faze. Prva faza obuhvatala je zamenu betona, kao i neophodnih elektro i vodovodnih instalacija, dok druga faza predviđa postavljanje granitnih ploča na površini od oko 1400 kvadratnih metara.

 

Podsećamo da ni u prvoj fazi nije postavljena tabla koja obaveštava o izvođenju radova i vrednosti investicije. Po rečima izvođača radova u prvoj fazi, to je bila obaveza izvođača. Međutim, zatajile su i inspekcijske službe.

Postavlja se pitanje kakav to primer daje ostalima, ukoliko u centru grada nije obaveza da se sve radi po propisima. Da li su zakoni u Aleksincu suspendovani ili se radi o demonstraciji sile? Nadamo se da se radi samo o propustu i da će neko odgovarati za ovakvo stanje. U suprotnom, težimo anarhiji.


# Dragoslav Živadinović
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima