Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Тешица: Изграђена канализација за кишницу

rss

14.06.2016. Текст и фото: Томислав Брзаковић

У Тешици једном од највећих насеља у алексиначком Поморављу, у ул.Цара Душана у дужини од око хиљаду метара, изграђена канализација за одвод кишнице и атмосферских талога.

Тешица: Изграђена канализација за кишницу

Изградњу канализације, финансирало је Министарство привреде Србије, преко Дирекције за урбанизам СО Алексинац, која је учествовала са једним делом средстава.

У Тешици једном од највећих насеља у алексиначком Поморављу, у улици Цара Душана, у дужини од око хиљаду метара, изграђена је канализација, за одвод кишнице и атмосферских талога.

Изградњом канализације у овој улици, као и постављањем ивичњака, Тешица у алексиначкој општини, добија „ обрисе“ мале Варошице. По својој конфигурацији, преставља јединствен пример у овом делу земље. Четири улице (булевари), широке по осам метара, секу се на једном месту. Сва вода после обилних киша која се слије, у улици Цара Душана, која је равна као „тепсија“, и простире се према Грејачу, личи на мало језеро. Ако, пак, киша пада када је пијачан дан у Тешици, до пијаце се могло доћи само у чизмама.

Вода која се сливала у овој улици, правила је проблеме и локалима, који су често били плављени.

- Једино решење да улица Цара Душана, буде проходна и у кишне дане и не плави локале, било је изградња канализације, за одвод кишнице и атмосферских талога - каже Драгослав Живадиновић, диретор Дирекције за урбанизам и изградњу општине у Алексинцу и додаје:

- Урадили смо пројекат за изградњу канализације у дужини од око хиљаду метара. Предрачунска вредност је износила четири милиона динара. Десет посто од ове суме смо ми финасирали, а остатак Министарство привреде Србије - рекао нам је Живадиновић.

Инфраструктурни радови на изградњи канализације за одвод кишнице и атмосврских талога, поверени су нишкој фирми „Пословност“, која је поставила и ивичњаке, па улица Цара Душана, сада делује као „булевар“.


# Драгослав Живадиновић Тешица Дирекција поплава канализација киша СО Алексинац
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима