Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Анализирали последице јунских непогода, штета 94 милиона

rss

17.07.2014. извор: Општина Алексинац

Данас је одржана 35. седница Штаба за ванредне ситуације на територији општине Алексинац. Седницом је председавао Ненад Станковић, председник Општине, а на дневном реду нашло се 5 тачака.

Анализирали последице јунских непогода, штета 94 милиона

На почетку седнице најпре је констатовано да су обилне падавине претходних дана довеле до појаве бујичних вода које су изазвале проношење локалних путева и улица у насељима Честа, Врћеновица, Шурић и Лоћика. У Чести и Врћеновици излили су се локални потоци, притоке реке Турије, а у Тешици и Банковцу поплављено је и неколико дворишта.

Донет је закључак да ЈП за путеве и стамбено комуналну делатност изврши радове на санацији путева оштећених услед елементарних непогода у мају, јуну у јулу ове године, и то у следећим насељима: Беља, Стублина, Доње Сухотно, деоница пута Глоговица - Пруговац, Дашница, Вукања, Алексиначки Бујмир, Грејач, Честа, Врћеновица, Лоћика, Рсовац и Преконози. Надзор над извођењем радова поверен је ЈП Дирекција за урбанизам и изградњу општине Алексинац.

У наставку седнице разматран је извештај Комисије за процену штете настале јаким невременом у јуну ове године. Олујно невреме праћено градом које је 24. 26. и 27. јуна захватило део територије општине Алексинац изазвало је оштећење јавне инфраструктуре, јавних, привредних и приватних објеката и оставило велику штету на пољопривредним усевима. Процењена штета на јавним, привредним и приватним објектима износи 1,75 милиона динара, штета на објектима локалне инфраструктуре - 1,66 милиона, док је штета настала на пољопривредним културама процењена на чак 90,87 милиона динара (само у Нозрини и Лужану штета износи преко 40 милиона). Збирно, укупна процењена штета изазвана овим невременом износи 94,28 милиона динара, што увелико премашује заједнички износ штете настале поплавама у априлу и мају ове године.

 


# председник општине Алексиначки Бујмир Глоговица невреме Дирекција Врћеновица Вукања Пруговац штаб Ненад Станковић Честа Шурић Лоћика Беља Стублина Доње Сухотно Дашница Грејач Рсовац Лужане Нозрина Преконози
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима