Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Анализирали последице јунских непогода, штета 94 милиона

rss

17.07.2014. извор: Општина Алексинац

Данас је одржана 35. седница Штаба за ванредне ситуације на територији општине Алексинац. Седницом је председавао Ненад Станковић, председник Општине, а на дневном реду нашло се 5 тачака.

Анализирали последице јунских непогода, штета 94 милиона

На почетку седнице најпре је констатовано да су обилне падавине претходних дана довеле до појаве бујичних вода које су изазвале проношење локалних путева и улица у насељима Честа, Врћеновица, Шурић и Лоћика. У Чести и Врћеновици излили су се локални потоци, притоке реке Турије, а у Тешици и Банковцу поплављено је и неколико дворишта.

Донет је закључак да ЈП за путеве и стамбено комуналну делатност изврши радове на санацији путева оштећених услед елементарних непогода у мају, јуну у јулу ове године, и то у следећим насељима: Беља, Стублина, Доње Сухотно, деоница пута Глоговица - Пруговац, Дашница, Вукања, Алексиначки Бујмир, Грејач, Честа, Врћеновица, Лоћика, Рсовац и Преконози. Надзор над извођењем радова поверен је ЈП Дирекција за урбанизам и изградњу општине Алексинац.

У наставку седнице разматран је извештај Комисије за процену штете настале јаким невременом у јуну ове године. Олујно невреме праћено градом које је 24. 26. и 27. јуна захватило део територије општине Алексинац изазвало је оштећење јавне инфраструктуре, јавних, привредних и приватних објеката и оставило велику штету на пољопривредним усевима. Процењена штета на јавним, привредним и приватним објектима износи 1,75 милиона динара, штета на објектима локалне инфраструктуре - 1,66 милиона, док је штета настала на пољопривредним културама процењена на чак 90,87 милиона динара (само у Нозрини и Лужану штета износи преко 40 милиона). Збирно, укупна процењена штета изазвана овим невременом износи 94,28 милиона динара, што увелико премашује заједнички износ штете настале поплавама у априлу и мају ове године.

 

Коментара: 2


# председник општине Алексиначки Бујмир Глоговица невреме Дирекција Врћеновица Вукања Пруговац штаб Ненад Станковић Честа Шурић Лоћика Беља Стублина Доње Сухотно Дашница Грејач Рсовац Лужане Нозрина Преконози
@


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+1) (-0)

    cc 17.07.2014.
    Sektaši!!!

  • (+1) (-2)

    Branko 18.07.2014.
    Баш је лепо видети како "наш" , предесдник решава бујичне поплаве по општини а заборавио да реши бујичну воду у својој улици којаје такође неупотребљива за пешака а камо ли за саобрачај јер је вода однела све иостао је самоголи камен и рупе.А ако незна где је та улица то је само 200 метара од центра и то је улица 9.Југовића у којојион живи и треба да га је срамота да као председник општине који није учинио ништа за своју улицу, користи бетонску стазу коју су грађани сами бетонирали како зими неби били одсечени од света.Али сви житељи улице се надају даће доћи неки други председник општине који ће овом нашем направити улицу испред куће пошто он очигледно то не може.


[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима