Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Analizirali posledice junskih nepogoda, šteta 94 miliona

rss

17.07.2014. izvor: Opština Aleksinac

Danas je održana 35. sednica Štaba za vanredne situacije na teritoriji opštine Aleksinac. Sednicom je predsedavao Nenad Stanković, predsednik Opštine, a na dnevnom redu našlo se 5 tačaka.

Analizirali posledice junskih nepogoda, šteta 94 miliona

Na početku sednice najpre je konstatovano da su obilne padavine prethodnih dana dovele do pojave bujičnih voda koje su izazvale pronošenje lokalnih puteva i ulica u naseljima Česta, Vrćenovica, Šurić i Loćika. U Česti i Vrćenovici izlili su se lokalni potoci, pritoke reke Turije, a u Tešici i Bankovcu poplavljeno je i nekoliko dvorišta.

Donet je zaključak da JP za puteve i stambeno komunalnu delatnost izvrši radove na sanaciji puteva oštećenih usled elementarnih nepogoda u maju, junu u julu ove godine, i to u sledećim naseljima: Belja, Stublina, Donje Suhotno, deonica puta Glogovica - Prugovac, Dašnica, Vukanja, Aleksinački Bujmir, Grejač, Česta, Vrćenovica, Loćika, Rsovac i Prekonozi. Nadzor nad izvođenjem radova poveren je JP Direkcija za urbanizam i izgradnju opštine Aleksinac.

U nastavku sednice razmatran je izveštaj Komisije za procenu štete nastale jakim nevremenom u junu ove godine. Olujno nevreme praćeno gradom koje je 24. 26. i 27. juna zahvatilo deo teritorije opštine Aleksinac izazvalo je oštećenje javne infrastrukture, javnih, privrednih i privatnih objekata i ostavilo veliku štetu na poljoprivrednim usevima. Procenjena šteta na javnim, privrednim i privatnim objektima iznosi 1,75 miliona dinara, šteta na objektima lokalne infrastrukture - 1,66 miliona, dok je šteta nastala na poljoprivrednim kulturama procenjena na čak 90,87 miliona dinara (samo u Nozrini i Lužanu šteta iznosi preko 40 miliona). Zbirno, ukupna procenjena šteta izazvana ovim nevremenom iznosi 94,28 miliona dinara, što uveliko premašuje zajednički iznos štete nastale poplavama u aprilu i maju ove godine.

 

Komentara: 2


# Aleksinački Bujmir Glogovica nevreme Direkcija Vrćenovica Vukanja Prugovac štab Česta Šurić Loćika Belja Stublina Donje Suhotno Dašnica Grejač Rsovac Lužane Nozrina Prekonozi
@ 

▲ ▼ [+][-]


  • (+0) (-0)

    cc 17.07.2014.
    Sektaši!!!

  • (+0) (-2)

    Branko 18.07.2014.
    Baš je lepo videti kako "naš" , predesdnik rešava bujične poplave po opštini a zaboravio da reši bujičnu vodu u svojoj ulici kojaje takođe neupotrebljiva za pešaka a kamo li za saobračaj jer je voda odnela sve iostao je samogoli kamen i rupe.A ako nezna gde je ta ulica to je samo 200 metara od centra i to je ulica 9.Jugovića u kojojion živi i treba da ga je sramota da kao predsednik opštine koji nije učinio ništa za svoju ulicu, koristi betonsku stazu koju su građani sami betonirali kako zimi nebi bili odsečeni od sveta.Ali svi žitelji ulice se nadaju daće doći neki drugi predsednik opštine koji će ovom našem napraviti ulicu ispred kuće pošto on očigledno to ne može.


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima