Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

РТС: Зашто су села остала без аутобуског превоза? (Видео)

rss

06.07.2019.

Радио телевизија Србије је направила прилог о проблему са којим се суочавају мештани села Бели Брег, Доњи и Горњи Крупац, Рсовац, Врело и Преконози.

РТС: Зашто су села остала без аутобуског превоза? (Видео)

Око хиљаду две стотине мештана из шест алексиначких села током лета ће бити без аутобуског превоза до града. Линије које су у надлежности Ниш експреса су укинуте без претходне најаве и за сада се не зна хоће ли бити враћене.

На сеоском путу у подне мало кога али ко мора - мора. Аутобуса нема, такси тек по који, па се до града поуздано стиже једино пешице. Мештани се жале да им је напорно.

Аутобуска линија укинута је чим се школска година завршила, без икакве најаве.

Желели смо да мештанима Доњег Крупца помогнемо да добију одговор на питање зашто је линија укинута, али уз све покушаје у Ниш експресу нисмо успели да сазнамо ни зашто је укинута, ни да ли ће и када бити обновљена.

Одговоре на ова питања чекају и у локалној самоуправи. Незванично су кажу, сазнали да је разлог за укидање линије је нерентабилност током летњих месеци када ђаци не путују.

"Велики проблем је вишедеценијско монополско понашање Ниш експреса где Алексинац и друге општине немају алтернативу или имају алтеративу која нема капацитете да озибиљно преузме обављање јавног превоза", каже Ненад Станковић, председник Општине Алексинац.

Из локалне касе на име месечних карата за ђаке и наставнике ка Ниш експресу годишње иде око 22 милиона динара, а ситуација попут ове до сада није било.

Извор: Радио телевизија Србије


# председник општине Ниш експрес Радио Телевизија Србије Бели Брег Горњи Крупац Доњи Крупац Ненад Станковић аутобус Рсовац Преконози РТС Врело
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима