Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Амбасадор Сем Фабрици ће сутра посетити Алексинац

rss

12.02.2018.

Шеф Делегације Европске уније у Србији, Сем Фабрици, сутра ће први пут посетити Ниш и Алексинац, где ће се састати са градоначелником Булатовићем и председником општине Алексинац Станковићем и обићи пројекте које је финансирала Европска унија.

Амбасадор Сем Фабрици ће сутра посетити Алексинац

Шеф Делегације Европске уније (ЕУ) у Србији, амбасадор Сем Фабрици, сутра ће први пут посетити Ниш и Алексинац, где ће се састати са градоначелником Ниша Дарком Булатовићем и председником општине Алексинац Ненадом Станковићем и обићи  пројекте које је финансирала Европска унија у Нишу, као и пројекте у Алексинцу које Европска унија реализује у партнерству са Владом Швајцарске преко развојног програма Европски ПРОГРЕС.

Амбасадор Фабрици ће прво посетити Алексинац, где ће се сусрети са председником општине и том приликом присуствовати презентацији географског информационог система (ГИС), алата који омогућава општинама да прикупљају, обрађују и управљају просторним подацима и тако боље планирају развој, доносе одлуке и привлаче потенцијалне инвеститоре. Ово је и добар пример међуопштинске сарадње општина Алексинац и Мерошина које су заједнички спровеле овај пројекат вредан 150.000 евра.

У Алексинцу ће Шеф Делегације ЕУ такође посетити две предузетнице које су уз помоћ ЕУ и Владе Швајцарске покренуле своје пословање, Мају Остојић која води стоматолошку ординацију и Биљану Ђокић, власницу Поликлинке Натус.

Јужна Србија Инфо


# Алексинац општина Ниш Ненад Станковић Јужна Србија ЕУ Дарко Булатовић Европски прогрес Биљана Ђокић Маја Остојић Сем Фабрици
@FabriziSem @


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима